Vlasnik streljane Partizan, u kojoj je počasni član bio otac K.K., dečaka koji je juče izvršio krvavi pir u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je saslušan. On je na saslušanju izjavio da dečak nikada nije ušao u njegov objekat kao i da nije pucao u streljani Partizan.

Otac je, kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za medije, rekao da ima više komada oružja, da su bili zaključani u sefu pod šifrom.

"Po nezvaničnim informacijama, on je zajedno sa ocem išao u streljane, trenirao pucanje. Da li dete od 12, 13 godina treba da se time bavi? I prema ocu će biti preduzete zakonom predviđene mere", objasnio je tokom jučerašnje konferencije ministar Gašić.

Podsećamo, otac je na saslušanju priznao da je vodio sina u streljanu sa 12 godina i rekao i koju. On je dodao da se njegov sin osećao odbačeno, ali da ništa nije primetio. Sin mu je često govorio da se nije uklapao u društvo.

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu je otvorio dve telefonske linije za psihološku pomoć i podršku porodicama stradalih u OŠ "Vladislav Ribnikar", nastavnicima i učenicima: 063 868-17-57 i 063 868-22-17. Takođe, na Klinici za psihijatriju UKCS formiran je tim stručnjaka koji će biti dostupan za podršku svima kojima je potrebno. Telefoni koji su dostupni na Klinici za psihijatriju: 011 268-50-50, 011 366-21-24 i 063 310-723.

MONDO/Stefan Stojanović Djaci srednjih skola dolaze da upale svece

 (Mondo/Republika)