Otac dečaka (13) koji je osumnjičen za ubistvo deset osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je prema najnovnijim informacijama, bio uhapšen u policijskoj akciji "Sablja" koja se dogodila 12. marta 2003. godine nakon ubistva tadašnjeg premijera Zorana Đinđića. Da podsetimo, tadašnji premijer Zoran Đinđić je upucan ispred zgrade Vlade Republike Srbije 12. marta 2003. godine u 12:25, a ubrzo je uvedeno vanredno stanje u celoj državi.

"Tada se iza rešetaka našlo gotovo 500 zdravstvenih radnika koji su tokom istrage povezivani s vođama organizovanog kriminala. U toj mreži se zakoprcao i on (otac osumnjičenog dečaka", kaže izvor upužen u slučaj od pre 20 godina.

Prema nezvaničnim informacijama, otac dečaka ubice je nakon hapšenja u akciji "Sablja" bio ispitivan zbog kontakata sa "zemunskim klanom", a neki od tih kontakata su, navodno, evidentirani čak i neposredno pre ubistva Zorana Đinđića 12. marta.

"To je probudilo pažnju kod operativaca koji su češljali telefone Dušana Spasojevića Šiptara, Mileta Lukovića Kuma i njihovih bliskih saradnika. Gotovo svima koji su se našli u njihovim imenicima stavljene su lisice da ne bi pobegli i da bi istraga natenane mogla da sklapa kockice mozaika zločina. Nije isključeno da mu je imponovalo društvo mafije ili da je preko drugih osoba dolazio u kontakt s njima, što bi mogao da bude povod za privođenje", dodaje izvor.

(MONDO/Informer)