Majka dečaka (13) koji je priznao da je pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru satima je u sredu, 24. maja, kako se saznaje, pričala u Policijskoj upravi Beograd.

"Majka je saslušana u svojstvu građanina. Pričala je satima. Nikakva dela joj se ne stavljaju na teret. Ona je ispričala sve što je traženo od nje, odgovorila je na sva pitanja. Njoj je cilj, kao i svima da se ovo razreši, da se vidi u čemu je bio "problem" i da se dođe do najboljeg rešenja za celu ovu situaciju. Što se tiče priče da je dečak dete razvedenih roditelja, to nije istina. Otac i majka žive zajedno sve vreme, nisu odvojeni i, kako je majka rekla, reč je o skladnoj porodica koja se adekvatno brinula o svom detetu. Takođe je navela da ni na koji način niko nije mogao da pretpostavi da će dečak da počini delo za koje se sumnjiči", rekao je sagovornik iz istrage.

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu utvrđuje da li je majka dečaka izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd u ponedeljak uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena kao i da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa. Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama.

Inače, ukoliko se dokaže da ima elemenata gore navedena dva dela, majka će odgovarati pred tužiocem pomenutog tužilaštva.

(MONDO/Telegraf.rs)