Jana Ć. se nalazi na slobodi, dok se o Jeleninoj sudbini iza rešetaka odlučuje sutra, 22. juna. 

Slučaj hapšenja Jelene M., devojke koja je 2003. godište, izazvao je veliku buru u javnosti. Posebno je odjeknula vest da je kod tinejdžerke u vozilu pronađeno čak 8,5 kilograma marihuane! Ubrzo nakon toga, uhapšena je još jedna devojka, Jana Ć. iz Čačka, koju su policajci uhvatili sa oružjem. U poslednje vreme nije neobičnos da se devojke okreću kriminalu i drugoj strani zakona, ali ove srednjoškolke su se već u tinejdžerskim danima okrenule teškim krivičnim delima povezanim sa drogom i oružjem.

Jelena je uhapšena kada se vraćala sa Kopaonika. Policijski službenici su zaustavili "smart" u Kumodražu, a pretresom su pronašli čak 8,5 kg droge. Sa njom je u vozilu bio i maloletnik (17), protiv kojeg se postupak vodi odvojeno. Kako se vidi na snimku koji je objavio MUP, u žutom "smartu" se u gepeku nalazilo nekoliko teniskih reketa. Međutim, ispod njih, pronađena je torba u kojoj je bilo 20 paketa marihuane. Jelena je povremeno davala časove tenisa, a svojevremeno je bila uspešna teniserka koja je ubrala brojne medalje.

Ona je u vanbračnoj zajednici sa MMA trenerom, koji je nakon hapšenja teniserke i sam dospeo pod lupu pažnje javnosti. Mediji su pisali da se ispituje i njegova umešanost u ceo slučaj.

Ne zna se od koga je uzela drogu

Ipak, kako se navodi u optužnici 12. marta ove godine zajedno sa maloletnim licem odvezla se automobilom marke "Smart" do Kopaonika, do mesta Novo selo i od NN lica preuzela jednu crnu putnu torbu u kojoj se nalazilo ukupno 8.5 kilograma marihuane upakovane u 20 paketa i stavila je u prtljažnik. Osoba od koje je Jelena preuzela drogu još uvek nije identifikovana, već se radi o NN licu.

Od dana hapšenja do danas njoj je pritvor produžavan do 30 dana, zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo, a nova odluka o pritvoru je zakazana za 22. jun, kada će sud odlučiti da li će ova mlada narko-teniserka ostati iza rešetaka ili će izaći na slobodu. Optužnica je podignuta 23. maja ove godine i prosleđena je Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje.

droga hapsenje.jpg
MUP Hapšenje tinejdžerke Jelene M.

Prilikom veštačenja utvrđeno je da je Jelena procesno sposobna i uračunljiva. Takođe je veštačen i njen mobilni telefon. Jelena je, inače, nakon svog hapšenja promenila čak tri advokata.

Jana "dva pištolja" na slobodi

Tinejdžerki Jani Ć. (19) iz Čačka, koja je početkom aprila uhapšena, jer su kod nje tokom pretresa kod Požege pronađena dva pištolja sa dvadeset metaka i vagica za merenje, nije produžen pritvor i ona se od kraja aprila brani sa slobode. Ona je privedena u automobilu "audi A3" čačanskih tablica nakon što je automobil u kojem je bila sa dvojicom mladića Milanom Đ. i Ivanom Š. zaustavljen zbog nepropisnog preticanja.

Policija im je naredila da ih prate do policijske stanice, kada su, muškarci izbacili devojku iz automobila. Jana je držala torbu, u kojoj se nalazilo oružje, dva pištolja sa dvadeset metaka i vagica za merenje. Ubrzo su uhapšena i dvojica muškaraca koji su se udaljili sa lica mesta, ali ih je policija ubrzo pronašla. Uhapšeni muškarci se i dalje nalaze u pritvoru, a jedan od njih je već poznat nadležnim organima. U pitanju je Milan Đ. koji je već optuživan upravo zbog posedovanja oružja i to pre manje od dva meseca.

Instagram/Screenshot Cacak uhapsena

O njegovom slučaju oglasilo se Više javno tužilaštvo u Čačku gde se i vodi postupak.

"Obaveštavamo da se pred Višim sudom u Čačku vodi postupak protiv Milana Đ. iz Čačka, po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Čačku od 30.01.2023. godine zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti", saopštilo je tužilaštvo.

Nedavno je podignuta i optužnica protiv Jane Ć. i dvojice muškaraca, a terete se za nedozvoljeno držanje oružja, dok se Milan Đ. i Ivan Š. terete i za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Obema im preti zatvor

I dok se njihovi vršnjaci spremaju za fakultet, putuju sa društvom i uživaju u tinejdžerskim danima, ove dve tinejdžerke čeka dugi krivični postupak zbog kojeg im prete godine zatvora. Jeleni M. preti od tri do 12 godina zatvora, dok je za krivično delo koje se Jani stavlja na teret zaprećeno do pet godina zatvora.

Trenutno se u slučaju obe tinejdžerke čeka odluka o potvrđivanju optužnice, nakon čega će biti zakazan početak suđenja.

(MONDO/Blic)