Rat kotorskih klanova, Škaljarskog i Kavačkog, ostavio je iza sebe više od 50 žrtava. Zamislite da ste greškom, zbog imena i prezimena, označeni kao vođa jednog od dva klanaIgor Vukotić, komercijalista iz Zemuna, već godinama pokušava da dokaže da nije visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana i njegova pravna bitka traje i dalje.

"Ja sam Igor Vukotić, diplomirani ekonomista iz Zemuna, a od strane regionalnih medija označen sam kao navodni vođa škaljarskog klana, trenutno jedini vođa škaljarsklog klana", počinje svoju priču za UNU Vukotić.

A sada da se vratimo malo u prošlost. U početku je sve delovalo nestvarno. Igor je imao problema na aerodromima, zadržavan na graničnim prelazima. Njegovo ime i prezime budilo je sumnju svih službi Evrope.

"Prvi put sam 2007. godine saznao da postoji lice koje se zove i preziva isto kao i ja. Rođeno istog dana, meseca, godine kao i ja, da ima interpolovu poternicu i imao sam probleme prilikom svakog prelaska granice. Bila je 2019. godina, išao sam službeno u Milano sa kolegama, čekirali smo se oko deset sati uveče i negde oko pola tri ujutru neko me je potapšao po ramenu, otvorio sam oči i vidio sam osam, devet karabinjera sa dugim cevima uperenim u mene", kaže Igor.

Igor je srećom sa karabinjerima uspeo da razjasni nesporazum, ali ubistvom Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana u Istanbulu ova kriminalna grupa ostala je bez najvažnijeg čoveka. Tek tada, za Igora iz Zemuna, počinju pravi problemi, skuvani u loncu regionalnih medija.

"I trećeg ili četvrtog dana na naslovnoj strani tog ekskluzivnog feljtona, objavljena je mreža svih vođa tog škaljarskog klana, gde je objavljena moja biometrijska fotografija iz arhive MUP-a", nastavlja Vukotić. I u trenutku dok rat klanova bukti, Igoru je nacrtana meta na čelo, a reakcija nadležnih, u ovom slučaju nije za pohvalu.

"Prvo sam otišao u policijsku stanicu Novi Beograd gde sam i živeo. Tamo, kada sam došao, policajci su mi rekli da nije moglo gore da mi se desi pošto su upoznati sa ratom klanova i znaju da nikada nije objavljena slika tog Igora Vukotića i kada su videli moju biometrijska fotografija samo su me savetovali da promenim mesto prebivališta, da ne izlazim iz stana, ako nemam oružje da podnesem zahtev za dozvolu", priča svoju priču ovaj Zemunac.

Igor nije bio raspoložen da pred kamerom komentariše kolilko mu je zdravstvenih i porodičnih problema sve ovo donelo. Ali samo zamislite da iz straha ne smete ni da se oko zgrade prošetate sa decom. Odakle njegova fotografija, u koloru, domaćim medijima - taj odgovor je Igoru stigao iz kancelarije poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

"Veoma je jasno i veoma je lako zaključiti da je određeno lice, sa određenom karticom, pripadnik BIE, ušao u moj dosije i sačuvao moju biometrijsku sliku u koloru i predao je novinarima", zaključuje Vukotić. Igor je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica iz MUP-a, ali se slučaj nije mrdnuo sa mrtve tačke.

Vukotića posebno pogađa što ni na jednoj adresi, kojoj se obratio, nije našao razumevanja za problem u kome se našao. I malo malo, kada god se dogodi mafijaška likvidacija povezana sa ratom kotorskih klanova Igorova fotografija ispliva u nekom od medija, možda slučajno, ali se Igor iz Zemuna sa pravom, glasno pita da li je možda neko namerno pokušao da članovima kavačkog klana namesti pogrešnu osobu za odstrel.

Youtube/UNA TELEVIZIJA Igor Vukotic

BONUS VIDEO:

KRVNA OSVETA ŠKALJARACA I KAVČANA TRAJE 7 GODINA! Svi se pitaju ko je nova žrtva sukoba dva najsurovija klana Kurir televizija

(MONDO/Una)