Dečak osumnjičen za masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", trenutno je na ispitivanju po nalogu Višeg javnog tužilaštva, a svedoči u postupku koji se vodi protiv njegovog oca kojem se na teret stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti.

Kako se nezvanično saznaje, 5 pitanja na koje treba da odgovori su: 

  • Da li ga je otac maltretirao?
  • Kakav je bio odnos u porodici, između, majke, oca i sestre?
  • Da li ga je otac vodio u streljanu? 
  • Da li ga je učio da puca?
  • Da li mu je dao šifru sefa sa oružjem?

Sumnja se da je otac oružje držao nepropisano, kao i to da je obučavao sina kako da rukuje istim. Ocu dečaka osumnjičenom da je počinio masakr u "Ribnikaru" Viši sud zaplenio imovinu ocu dečaka koji je osumnjičen za masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Viši sud u Beogradu privremeno je zaplenio imovinu da ne bi mogao da prodaje to što ima, što je urađeno na predlog oštećenih.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je usvojio predlog oštećenih S.S.Č., B.A., M.M., I.B., N.K., D.D., B.A., A.A i R.V.J. za određivanje privremenih mera obezbeđenja imovinskopravnih zahteva, pa je okrivljenom zabranjeno da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik i to:

- stan u Beogradu,

- idealne delova poslovnog prostora u Beogradu i

- putničko motorno vozilo

Privremene mere mogu trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka.

BONUS VIDEO:

PUCAO, PA TRČAO KROZ DVORIŠTE I VIKAO "UBIO SAM BRATA!" Ubistvo dečaka (12) kod Mladenovca: Sve je počelo svađom oko bazena kurir televizija

(MONDO/Telegraf)