Pritvoreni pripadnik škaljarskog klana Janko Vukadinović vređao je uhapšenog bezbednjaka Petra Lazovića u Istražnom zatvoru u Spužu u Crnoj Gori, a fizički sukob između njih sprečili su zatvorski službenici.

Vukadinović se, kako pišu podgoričke Vijesti, pre dva dana vraćao s advokatske posete kad je ugledao da stražari hodnikom upravne zgrade sprovode Lazovića. Tada se, tvrde izvori lista, obrušio na njega psovkama.

Pre nego su sprovodnici uspeli da reaguju, Lazović mu je uzvratio istom merom, kazao je sagovornik. Nakon toga, stražari su razdvojili navodne pripadnike suprotstavljenih kriminalnih klanova.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) u Crnoj Gori potvrđeno je da je došlo do incidenta, ali i naglašeno da do tuče nije moglo doći zbog prisustva službenika obezbeđnja.

"Prilikom obavljanja redovnih aktivnosti predviđenih Pravilnikom o bližem načinu izvršavanja pritvora - poseta advokata u Istražnom zatvoru Podgorica, došlo je do verbalne komunikacije između pritvorenih lica. Tom prilikom jedno pritvoreno lice se vraćalo s molbenog raporta, dok se drugo pritvoreno lice nalazilo u sali u kojoj se obavljaju posete s advokatima. U konkretnoj situaciji, kao što je navedeno, došlo je samo do verbalne komunikacije, dok do fizičkog kontakta između pritvorenih lica nije moglo doći imajući u vidu prisustvo službenika obezbeđenja koji su obezbeđivali i pratili pritvorena lica tokom navedenih aktivnosti, te činjenicu da su pritvorena lica bila na udaljenosti pet-šest metara jedan od drugog", odgovorili su iz UIKS-a.

Konstatovali su da će, u skladu s Pravilnikom o bližem načinu izvršavanja pritvora, zbog povreda pravila ponašanja, protiv Lazovića i Vukadinovića biti pokrenut disciplinski postupak.

Vukadinović je jedan od visokorangiranih članova škaljarskog kriminalnog klana, dok specijalni tužioci terete Lazovića da je policijsku službu stavio u funkciju kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera.

"Mali Janko je zlo"

Upravo Lazović pominje Vukadinovića tokom razgovora na telefonskoj kriptovanoj komunikaciji sa Zvicerom, Ljubom Milovićem i drugima.

Taj nekadašnji agent tajne službe, šefu "kavčana" i Miloviću porukama prenosi da su planirali da otmu Vukadinovića “kad iz pritvora bude išao kod zubara”.

"Malo su se zaigrali. Ovaj mali Janko je zlo. Sve govorne sa njim. Kaže mu - "brate moj, mi smo glavni, on preuzima PG od Minje (Šakovića)", prepričava Lazović "kavčanima".

Specijalno državno tužilaštvo tereti Lazovića da je kao službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, privremeno raspoređen u policijski Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, radio za organizovanu kriminalnu grupu kavčani.

Vukadinović je optužen da je dio grupe odgovorne za dvostruko ubistvo u centru Podgorice - Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, u martu 2018. godine.

SDT ga, takođe, tereti da je organizovao grupu koja je planirala likvidaciju Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Njihovo ubistvo, prema tim navodima, trebalo je da organizuju na tivatskom aerodromu.

Starlete koje su hapšene zbog veza sa mafijašima i različitih kriminalnih radnji Kurir televizija

(Mondo/Kurir)