Devojka J. S. (19) zadobila je povredu glave, maloletnica (16) je povredila skočni zgloba, dok je mladić N. B. (20), povredio glavu u nesreći kada se iz za sada nepoznatog razloga otkačio ringišpil u Grockoj. Nesreća se dogodila sinoć oko pola sata iza ponoći tokom "Gročanskih svečanosti".

Ljudi koji su bili prisutni na mestu događaja sinoć, objasnili su za beogradske medije šta se dogodilo. "Jedna devojka je bila na ringišpilu. Prilikom hvatanja igračke na kanapu, ona je povukla šipku i tom prilikom šipka je pala i povredila tri osobe. Radnik je, verovatno greškom malo više spustio kanap. Odgovornost je na vlasniku ringišpila. On ima sve ateste i rešenje od Odeljenja za građevinsko-urbanističke poslove. Dao je izjavu u policiji, prema mojim informacijama deca su, srećom lakše povređena", objasnio je izvor Informera upoznat sa slučajem. 

Vasnica ringišpila koju su novinari danas zatekli pored sprave, za medije je dala kratku izjavu. "Ringišpil je potpuno ispravan, ništa se nije polomilo, ni otkačilo. Deca su se bacala. Deca jesu poštovala pravila, ali su se bacala, a ringišpil i služi za to", kazala je za Telegraf.rs uznemirena žena.

Policija je obavila uviđaj, nadleženi organi će utvrditi šta se tačno dogodilo i čija je odgovornost. Inače, u sredu 2. avgusta na Dunavskom keju u okviru "55. Gročanskih svečanosti“ održaće se tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe u organizaciji GO Grocka i Nautičko-ribolovačkog udruženja "Dunavac-Gročica“ iz Grocke.

BONUS VIDEO:

NA RADOST SVIH MALIŠANA (A I NAS STARIJIH): STIGAO RINGIŠPIL, EVO KAKAV JE OVOGODIŠNJI SADRŽAJ! MONDO/Teodora Orlandić i Jovana Raičević

(MONDO)