Navodni vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer važi za jednog od najtraženijih kriminalaca u Evropi, a prema poslednjim informacijama, nalazi se u Južnoj Americi. Ovaj kontinent se ne dovodi prvi put u vezu s njim, piše slovački portal "aktuality.sk".

On se navodno nalazi u Južnoj Americi sa svojim poslovnim partnerima. On je u bekstu od februara 2021. godine prema pisanju ovog portala, a tada je u Beogradu uhapšen Veljko Belivuk (4.februar 2021. godine).

"Radoje Zvicer je trenutno jedan od najtraženijih kriminalaca na Balkanu. Međunarodnu poternicu za njim je raspisala Srbija, a kasnije i njegova matična Crna Gora. Opasnog Crnogorca traži Interpol i u bekstvu je od februara 2021. godine. Verovatno ga kriju njegovi poslovni partneri u Južnoj Americi", navodi ovaj portal.

Pod okriljem Zvicera je radila navijačko-kriminalna grupa Veljka Belivuka. Zviceru je žena spasila život u Kijevu 2020. godine kada su ga napadači napali na parkingu blizu zgrade. Nakon toga su oni proterani iz Ukrajine u Crnu Goru, a otkriveno je i da je imao zaštitu određenih korumpiranih policajaca u prethodnim godinama.

BONUS VIDEO:

BELIVUKA OSLOBAĐAJU AKO ODA ZVICERA?! Radenković: ponašanjem u sudnici pokazuju nemoć TUŽILAŠTVO IMA OVOG KECA U RUKAVU Kurir televizija

(MONDO)