Napadač koji je 12. avgusta pokušao da ubije M. D. (40), navodnog pripadnika vračarske kriminalne grupe je uhapšen. Kako se saznaje, lisice na ruke zbog sumnje da je tog jutra oko 4.45 sati u Njegoševoj ulici u centru Beograda ispalio hice u D. stavljene su F. A. (27).

Podsetimo, sumnja se da je F. A. "Vračarca" čekao ispred jednog kafića i to na mestu koje nije pokriveno kamerama. D. je ranjen u kuk. "Ranjeni je odbio da sarađuje sa policijom, a na licu mesta nisu pronađene čaure", kaže izvor. Istragu su istog jutra pokrenuli MUP i Više javno tužilaštvo u Beogradu, i pucač sa Vračara je identifikovan i uhapšen. Kako saznajemo, on se sumnjiči za pokušaj teškog ubistva i biće priveden na saslušanje u tužilaštvo.

"Osumnjičeni ranije nije osuđivan", otkriva izvor. Podsetimo, M. D. bio je uhapšen sa Markom Drakulom koji je na optužnici protiv vračarskog klana, zbog sumnje da su planirali da otruju vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića cijanidom dok je boravio u Centalnom zatvoru.

Međutim, kako za to nije bilo dovoljno dokaza sudilo im se za nedozvoljeno nošenje oružja i sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti. "On je 13. decembra 2019. uhapšen zajedno sa Markom Drakulom, Nemanjom Milutinovićem i Nikolom Jovanović, pošto je policija u škodi sa falsifkovanim tablicama pronašla kačkete i prsluke sa oznakama UKP, rotaciono svetlo i četiri startna pištolja", podseća izvor i dodaje:

"On je kasnije pred Višim sudom u Beogradu u vezi sa ovim delom izjavio da je opremu nalik na policijsku i pištolje kupio na buvljaku u Pančevu jer je nameravao da snima spotove za Jutjub", zaključio je izvor. 

BONUS VIDEO: 

Subotica, pucnjava između migranata na parkingu megamarketa Video plus

(MONDO/Kurir.rs)