"Meni i mojoj porodici slao je poruke 24 sata dnevno, govorio je da će nešto učiniti sebi, a zatim je pretio meni, mom bratu i roditeljima. Dva puta je prekršio zabranu prilaska, slao je poruke mom bratu navodeći da će otići u zatvor te da brine za sina. Sada mi je jasno da je već tada planirao moje ubistvo, zbog čega bi drugo najavljivao odlazak u zatvor", kazala je danas pred Višim sudom u Nišu Sandra T. svedočeći u krivičnom postupku za pokušaj teškog ubistva protiv njenog bivšeg supruga Dalibora Stevanovića. 

"Dalibor se tereti da je 12. novembra prošle godine u hodniku stambene zgrade u kojoj ona živi pokušao da liši života svoju bivšu suprugu na taj način što je najpre pretukao a zatim joj oko vrata navukao plastičnu vezicu u nameri da je uguši. Od krvoločne namere nije odustao iako se napad odigravao naočigled njihovog maloletnog deteta koje je pokušavalo da zaštiti majku. Nesrećnu ženu od sigurne smrti spasile su komšije koje su istrčale čuvši detetovu vrisku pa je napadač pobegao.

Jedan od njih je sečicama sa vrata žene koja je izgubila svest, isekao plastičnu vezicu koja joj se od stezanja duboko usekla u vrat. Na pitanje Daliborovog branioca advokata Zorana Saveljića šta misli, zašto je muž pokušao da je ubije, Sandra je kazala da ne postoji razlog zbog koga bi neko nekome oduzeo život.  "Što se moga bivšeg muža tiče, verujem da je bio ljubomoran i da nije mogao da podnese razvod", rekla je vidno potresena Nišlijka.

Priznao, hteo je da ubije!

Dalibor je danas priznao da je pokušao da ubije ženu ali se branio da je veče pre zločina popio punu šaku leksilijuma i dva piva te da zbog toga nije bio sasvim pri sebi. Kazao je da je izgubio samokontrolu kada je u stanu bivše supruge video nepoznatog muškarca. "Pitao sam je: 'Sandra ko ti je to u stanu?' Ona mi je kazala da me se to ne tiče jer smo razvedeni. Pukao sam, pao mi je mrak na oči, ona je počela da vrišti, stavio sam joj ruku preko usta i tada je krenula tuča", branio se Stevanović.

Iskaz prepun nedoslednosti

Reagujući na njegove navode viši javni tužilac Irena Radivojević ga je upitala zbog čega je u istrazi tvrdio da je pio po jedan leksilijum nedeljno, a sada govori o punoj šaci, gde je stajao kada je navodno video muškarca u stanu bivše supruge te odakle mu vezice kojima je davio ženu. Dalibor se branio da su nedoslednosti u iskazu posledica straha, uznemirenosti te da se mnogih stvari više ne seća.

Komšije ženi spasle život

Međutim, tokom ispitivanja njegove bivše supruge tužiteljka je dokazala da sa mesta gde je navodno stajao, optuženi nikako nije mogao da vidi vrata stana u kojem mu živi bivša supruga pa ni navodnog nepoznatog muškarca. Takođe, Sandra je pred sudom kazala da je u stanu bila sama te da je vrata zaključala kada je pošla da bivšem mužu preda dete.
Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem svedoka uključujući i komšije koje su Sandri spasile život.

BONUS VIDEO:

Hapšenje za napad zoljom u Batajnici Mup Srbije

 (MONDO/Informer)