U selu Krnule kod Vladimiraca se u ponedeljak dogodila tragedija u kojoj je stradao nemački državljanin Georg H. (37) kada je sa Ivanom P. (28) iskopao rupu dubine šest metara da bi proverili da li u njoj ima vode zbog ribnjaka. Zemlja se obrušila i zatrpala ih je.

Ivan P. (28)
društvene mreže/printscreen Ivan P. (28)

Ivan je bio zatrpan nekoliko sati i nakon što je spasen, bio je svestan i komunikativan. Stradali nemački državljanin je inače bio i zet Ivana.

"Hrabro se držao tokom spašavanja, sam sebe je otkopavao i trudio se da bude pozitivan iako se na njega obrušilo skoro tri metra zemlje. Oženio se i ima dete, ozbiljan je i pošten čovek iako je tako mlad. Vredan i radan i drago nam je što je uspeo živ da se isčupa iz te proklete rupe", kažu njegovi poznanici.

Komšije su mu priskočile u pomoć. Doneli su alat i počeli su sa otkopavanjem.

"Za pola sata ubrzo su došle i druge komšije koje su donele potreban alat za iskopavanje. Ivan je sve vreme bio svestan i komunikativan, njih je zatrpalo skoro tri metra zemlje i pravo je čudo što je on, na svu sreću, preživeo. Na sopstvenu orgovornost, pošto vozim bager seo sam za volan i zahvatio dve, tri kašike kako bih ubrzao otkopavanje, ali dalje nisam smeo moglo je sve u sekundi da se obruši i da pođe po zlu", kaže izvor upoznat sa slučajem.

BONUS VIDEO:

U srpske reke, jezera i ribnjake ispali se 5,5 tona olova Kurir televizija

(MONDO/Kurir)