Državljanin Crne Gore Drago Božović ubijen je krajem novembra 2018. godine na Bežanijskoj kosi u Beogradu, a danas je Viši sud u Beogradu doneo prvostepenu presudu i osudio Miloša Ceranića na kaznu zatvora od 30 godina. Božović je preminuo 1. decembra 2018. godine od povreda koje je zadobio u pucnjavi.

Ceranić je bio u kućnom pritvoru od septembra 2022. godine, pravo žalbe na prvostepenu presudu imaju i tužilaštvo i odbrana. Advokat Aleksandar Zarić, punomoćnih oštećenih, je rekao da je Božović ubijen na podmukao način i da mu je pucano u glavu sa leđa.

Branilac Ceranića, Ivana Ostojić, tvrdi da se u ovom slučaju ne radi o teškom ubistvu izvršenom na podmukao način jer nije bilo umišljaja. Rekla je takođe da nisu ispunjeni ni subjektivni ni objektivni uslovi za ovu kvalifikaciju.

Ćeranić se od septembra prošle godine nalazi u kućnom pritvoru, pošto mu je po žalbi njegovog branica, advokata Ivane Ostojić, Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. Optuženom Ćeraniću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo.

Optuženi od početka postupka tvrdi da je pucao u samoodbrani, kao i da je Božović prvi potegao pištolj na njega. Takođe, on je tokom suđenja ispričao da se sastao sa Božovićem zbog sukoba koji su imali od ranije.

Nakon toga, kako Ćeranić tvrdi, ubijeni je prvi potegao oružje, a on je nasumično počeo da puca bez namere da ga ubije. Božović je tada pogođen sa više hitaca u ulici Nede Spasojević, nakon čega je prevezen u bolnicu gde je 1. decembra podlegao povredama.

Drago Božović
Kurir/Ana Paunković 

BONUS VIDEO:

NASTAVLJA SE SUĐENJE IGORU STOJKOVIĆU OPTUŽENOM ZA UBISTVO MARIJE ŠULOVIĆ Ristić: Priznao je da je vozio pod dejstvom alkohola Kurir TV

(Telegraf/MONDO/A.B.)