Bujar F. (41), Albanac sa Kosova, bio je nedaleko od svog doma kada je u utorak uhapšen zbog ubistva trudne Vanese B. u Italiji. Strahovalo se da je Fandaj nakon ubistva prešao granicu između Italije i Slovenije, ali je ipak pronađen u blizini svoje kuće u Altivoleu. Albanac sa Kosova je po zanimanju građevinski moler i ima molersku firmu. On je bio u vezi sa Vanesom oko godinu dana, nakon čega su raskinuli.

Snimak s mesta zločina

Vanesa, koja je radila u supermarketu Eurospin, vratila se svom mužu Nikoli Skapinelo (28) u leto. Sa njim ima 4-godišnjeg sina, a Vanesa je u trenutku ubistva bila u trećem mesecu trudnoće. 

"Poslednja poruka na Tik Toku pred krvavi pir"

"Dao sam ti svoje srce, ali ne misli na j*****g mene", navodno je glasila poslednja poruka muškarca Vanesi pred krvavi pir, prenose italijanski mediji.

Nakon što su raskinuli, Fandaj ju je uhodio, pratio na posao i pretio. Navodno joj je rekao da ima njene intimne snimke i da će ih pokazati njenom suprugu.

 Vanesa i Nikola su ga 25. oktobra prijavili za uhođenje. Dva dana kasnije, 27. oktobra, policija je pretresla njegovu kuću i zaplenila tri telefona.. Tužilaštvo je naložilo pribavljanje njegovih telefonskih zapisa kako bi imali dokaze o uhođenju. Ali od policijskog komesara niko nije tražio akciju.

Fandaj je u utorak provalio u njenu kuću i ubio je.Vanesu je nekoliko puta udario u lice i izbo najmanje sedam puta.

Policija je navodno žrtvu pronašla ispod stepeništa u lokvi krvi. Do zločina je došlo negde između 11.30 i podneva. Njeno telo je pronašao njen suprug nakon povratka sa posla. Fandaj je trenutno u pritvoru i brani se ćutanjem.

BONUS VIDEO:

Pripadnici MUP-a u Beogradu rasvetlili su krivično delo ubistvo u pokušaju  MUP Republike Srbije

 (Leggo/Telegraf/MONDO/J.D.)