Identitet Srbina, koji je 5. januara ubijenu Sao Paulu, otkriven je pošto je njegova supruga, Brazilka, na Fejsbuk posle zločina objavila njihovu zajedničku fotografiju, objavili su brazilski mediji! Podsetimo, u sačekuši naočigled žene i sina (4) likvidiran je Pančevac Darko Geisler (43), navodno blizak škaljarskom klanu.

"U prvih nekoliko dana posle zločina, verovalo se da je reč o slovenačkom državljaninu Dejanu Kovaču koji nema dosije. Međutim, pošto su se na društvenim mrežama pojavile fotografije njega i supruge, probudila se sumnja. Agenti brazilske policije, kontaktirali su kolege iz Slovenije i Srbije i otkriveno je da je dokument originalan, ali poništen još 2017. godine, pošto je pravi Dejan Kovač prijvio krađu. Tako je utvrđeno da je ubijeni zapravo Darko Geisler, koji se nekada prezivao Nedeljković, ali i da je reč o osobi sa crvene Intepolove poternice zbog ubistava", otkrili su brazilski mediji.

Geisler je, podsetimo, ubijen ispred zgrade u kojoj je živeo sa ženom i sinom. Kamere su zabeležile kako njih troje na biciklama dolaze do ulaza, on silazi i otvara kapiju, a ubica sa kapuljačom mu pritrčava i ispaljuje hice. Supruga, koja je i očevidac likvidacije, kako su naveli, saslušana je u policiji i izjavila je "da njen muž nema neprijatelje i da ne zna šta bi mogao da bude motiv zločina".

"Živimo skromno, u običnom stanu, nemamo ni auto. Bio je dobar muž i otac. Njegov prethodni život mene se ne tiče. Sin je izgubio oca i ono što znam je ono što smo zajedno doživeli i preživeli. Osetili smo ljubav koju nikada nisam videla i neću videti. Sada moram da nastavim da radim i izdržavam svog sina, jer on je taj kome dugujem svu pažnju i naklonost. Kao majka, molim da poštujete našu tugu i privatnost", izjavila je udovica u policiji, dok je u izjavi za medije navela da je prošlost supruga ne zanima.

Tamošnji mediji su otkrili i da su istražitelji došli do informacija da je "škaljarac", glumeći stolara, pokušao da se sakrije u toj državi, ali ne isključuju ni mogućnost da je ostao u kontakima sa ljudima iz klana za koji je radio, kao i da je i tokom boravka u Sao Paulu dobijao zadatke.

srbin ubijen u Brazilu
Kurir/screenshot 

Kao druga osoba

Tajni život srpskog begunca, otkriven je tek posle 10 godina: "Iako su ga sve komšije opisale kao tihog, diskretnog i uzdržanog momka, policija Sao Paola otkrila je da se radi o opasnom plaćenom ubici, koji je radio za balkansku mafiju. Optužen je za ubistva, nošenje oružja i ekpsloziva u Crnoj Gori", navode oni i dodaju:

"Za brazilske vlasti je jasno da je Srbin živeo prikriveno u Brazilu i da se ponašao kao da je druga osoba, pokušavajući da ne bude primećen. Međutim, zbog načina na koji je ubistvo izvršeno, policija je sigurna da su Geislera suparnici otkrili. Ne isključuje se mogucnost da je neko ko je povezan sa jednom od njegovih žtava unajmio ubicu", otkrivaju nove detalje istrage mediji.

Spekulisalo se i da je Vasilisla Nurković, blogerka i supruga "škaljarca" Zijada Nurkovića 2019. nesvesno odala ubicama lokaciju na kojoj se njen muž nalazi. Ona je na Instagram objavila svoju sliku iz Španije i tako otkrila da je tamo otišla da posetu supruga, Zijad je ubijen pre njom i detetom u aprilu 2019. u Malagi.

I visokopozicionirani pripadnici škaljarskog klana, Igor Dedović i Stevan Stamatović, likvidirani su 2020. pošto su atentatori pratili njihove žene, koje su im za praznike došle u posetu u Atinu.

"Spekulisalo se i da je žena dovela ubice do Jovana Vukotića, šefa 'škaljaraca' koji je ubijen u septembru 2022. u Istanbulu. Navodno, tada trudna Maša nije mogla da izdrži bez supruga koji se u to vreme krio, pa je otišla kod njega u Istanbul", podseća izvor.

BONUS VIDEO:

OBRAČUN CRNOGORSKIH KLANOVA PRERASTAO U RAT "Škaljarci imaju jatake svuda po svetu, a za ubistvo brata i oca će se krvavo svetiti" Kurir TV

(Kurir/MONDO/U. M.)