Danas je u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici saslušan lekar M.M. koji se sumnjiči za krivično delo Teško delo protiv zdravlja ljudi. Prema saznanjima "Blica", on je krivicu negirao.

Lekar specijalista nije priznao delo za koje se optužuje, dok je celo saslušanje trajalo kratko. Rekao je da je radio u skladu sa procedurama, a izvor navodi da je delovao "neuverljivo".

"Bio je uzrujan, uznemiren zbog svega, ali nije delovalo uverljivo to što je govorio", otkrio je izvor upućen u slučaj.

Marica Mihajlović (26) iz Sremske Mitrovica je njega optužila da je pretrpela akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. On je potom sam otišao u policiju i prijavio se.

Pored Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, radi i u privatnoj ginekološkoj ordinaciji u Rumi, kao i u jednoj ordinaciji u Novom Sadu. On se plašio za svoju bezbednost zbog čega se prijavio policiji.

M. M. je došao u policiju i prijavio da se plaši za svoju bezbednost zbog optužbi na njegov račun nakon što je porodilja na svom Fejsbuk profilu objavila detalje tragedije čiji je, navodno, pomenuti doktor vinovnik. Napravljen je zapisnik, ali je policija procenila da nema potrebe da se M. M. stavi pod zaštitu odnosno da mu se odredi obezbeđenje”, kazao je izvor blizak istrazi.

Marica se nada da će neko odgovarati zbog toga što se dogodilo njoj i njenoj bebi. Ona je rekla da njena porodica sprema tužbu protiv nesavesnog lekara.

Čim dobijemo svu dokumentaciju, odmah ćemo se obratiti advokatu i podneti tužbu, a još ćemo videti da li samo protiv doktora koji nam je to učinio ili još nekoga. Sve zavisi od tog izveštaja, koji čekamo iz Dečije bolnice u Novom Sadu”, rekla je Marica za “Blic”.

Čak tri porodilje su u poslednja dva dana optužile istog doktora M.M. za užasno akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Dve od njih su doživele smrt bebe usled porođaja.

Doktor.jpg
Facebook/printscreen 

BONUS VIDEO:

Hapšenje u nastavku akcije Armagedon Mup Srbije

(Blic/MONDO/A.B.)