Viši sud u Jagodini prvostepeno je osudio Marka P. (24) iz Paraćina na 20 godina zatvora zbog ubistva u februaru 2023. svoje maćehe Marine M. (50) u njenoj kući, koji je nakon tog zverskog zločina nožem zajedno sa sestrom M. P. (28) njihovom ocu Milošu P. (59) zadao 41 ubod u telo.

Zločin se dogodio 5. februara, kada je osumnjičeni mladić došao u kuću svoje maćehe, koja se nalazi 500 metara dalje od kuće u kojoj on živi sa ocem i sestrom. Marko P. je kobnog dana došao kod maćehe sa kojom je njegov otac bio u dugogodišnjoj vezi. Hteo je, navodno, opet da je maltretira i da joj uzima novac. Nakon svađe, kuhinjskim nožem je izmasakrirao maćehu, a potom nastavio da pretura po kući. Posle toga odlazi do kuće i sa setrom maltretira oca kog su izboli 41 put i naneli mu povrede.

"Marko P. nedavno je prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo i pokušaj ubistva, ali na ovu odluku Višeg suda u Jagodini žalilo se nadležno Više javno tužilaštvo u Jagodini koje je tražilo veću kaznu. Tokom istrage veštačenjem je utvrđeno da je M. P. neuračunljiva osoba i da ima težak oblik šizofrenije. Pa je nakon toga odluka nadležnih bila da se postupak koji se u tom trenutku vodio zajedno protiv Marka P. i njegove sestre M. P. razdvoji. Odlukom Višeg suda u Jagodini M. P. je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa", navodi izvor. Inače, Više javno tužilaštvo u Jagodini za ovo krivično delo tražilo je doživotnu kaznu zatvora za Marka P. koji je priznao zločin.

Glumio kriminalca

Marko P. je na društvenim mrežama često objavljivao fotografije na kojima drži oružje, pa se tako vidi kako za pojasom ima pištolj, a na drugoj slici može se primetiti kako sa beretkom i u vojničkim pantalonama, za pojasom ima hladno oružje - nož.  Na jednoj fotografiji osumnjičeni se slika u ogledalu kupatila i to stilizovan kao kriminalci iz 90-tih. Obučen u šuškavu trenerku koja je bila simbol tog vremena i sa kajlama oko vrata i ruku, kao i prstenom na ruci, pokušao je verovatno da dočara duh tog vremena. Takođe, ima i fotografiju na kojoj pali cigaretu u belom šuškavcu, namršten, dok na ruci ističe da ima zlatni sat.

Marko-p-2.jpg
društvene mreže 

BONUS VIDEO:

Ubistvo u Brazilu Društvene mreže

(Kurir/MONDO/U. M.)