Sava.S. (48) iz Kikinde je zadobio teške telesne povrede u predelu grudnog koša kada je na njega pao i priklještio ga nosač korpe bagera. Nesreća se dogodila u utorak u popodnevnim časovima u Ulici Ive Lole Ribara, na periferiji grada dok je on popravljao bager.

I dalje nije poznato šta se tačno dogodilo. Oglasila se njegova ćerka kojoj je najvažnije što je otac živ.

"Nekoliko dana je ispred naše kuće popravljao mašinu koja je u njegovom vlasništvu. Videla sam ga pola sata pre nesreće. Dobacio mi je da skoro gotov. Njega je priklještio nosač korpe", rekla je Stanislava.

Strašan prizor je prvi zatekao komšija Damir koji živi u kući prekoputa. Tada se već bilo smrklo.

"Otac je bio u crnoj odeći, pa ga muškarci koji su se okupili ispred bagera najpre nisu ni primetili. Srećom, komšija Damir je znao da otac popravlja mašinu. Ocu je samo glava virila ispod nosača korpe koji mu je priklještio grudni koš. Komšija, moj deda Dušan i još četvorica muškaraca nekako su uspeli da ga izvuku. Bio je u nesvesnom stanju. Hitna pomoć je došla brzo, nije prošlo ni pet minuta. Ne znamo ni mi šta se dogodilo. Verovatno je to bio trenutak nepažnje. Možda je i nešto popustilo... Ne znam. Važno je da je živ. On se ovim poslom bavi već 25 godina i ima građevinsku firmu", dodala je Stanislava.

U Kikindskoj bolnici je potvrđeno "Kuriru" da je pacijent zadobio povrede grudnog koša. Primljen je bez svesti i smešten je na Odeljenje intenzivne nege.

3801186_333_ff.jpg
S.U./Printscreen 

Tokom noći je bio na mehaničkoj ventilaciji, ali je jutros ekstubiran. Diše spontano, a nakon prijema je urađena neophodna dijagnostika i dodatni konsultivni pregledi.

3801188_222_ls.jpg
S.U./Printscreen 

BONUS VIDEO:

Nesreća na autoputu Instagram/serbialive_beograd

(Kurir/MONDO/A.B.)