U Palati pravde na ročištu koje je zakazano za danas, roditelji dečaka koji je priznao da je pucao 3. maja 2023. godine u OŠ "Vladislav Ribnikar", prvi put će se suočiti sa porodicama ubijene dece i to na suđenju po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kojom im se na teret stavlja da su mu omogućili da koristi oružje.

Na današnjem suđenju trebalo bi da iznesu odbranu i da im se pročita optužnica. Podsećanja radi, porodice žrtava tužile su dečaka i njegove roditelje. Oni su tužbu podneli zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle, buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđivanja pa dok traju uslovi - i to na ime nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica. Prvi su tužbu podneli majka, otac i sestra jedne od žrtava pucnjave u "Ribnikaru".

Oni su privatnu tužbu podneli protiv majke, a kako je ranije pisano, oni su zahtevali naknadnu nematerijalne štete zbog smrti bliske osobe, kao i straha i bola, a iznos koji potražuju iznosi oko 300.000 evra. Nakon ove tužbe, u tome su im se pridružilo još 27 članova porodica žrtava pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar".

BONUS VIDEO: 

KOLIKA JE ODGOVORNOST ŠKOLE, A KOLIKA RODITELJA ZBOG MASAKRA U RIBNIKARU? Rajko Nedić bez dileme: Ovo saslušanje je najbitnije Kurir televizija

(Blic/MONDO/I.V.)