U Jagodini je u eksploziji u stanu stradala jedna osoba, M.J. (31) iz Velikog Gradišta je poginuo kada je svom prijatelju Ž.S. (28) iz Jagodine pokazivao kako izgleda ručna bomba i tom prilikom je slučajno aktivirao eksploziv. Tragedija se dogodila u ponedeljak uveče u 21:15 časova u Ulici 7. jula u Jagodini gde je M.J. živeo u iznajmljenom stanu.

"Kada se bomba aktivirala, stan i cela zgrada su se zatresli. Isprava niko od komšija nije ni sumnjao da je eksplodirala bomba, jer zaboga ko još ima bombu kod sebe u stanu. Žitelji stambene zgrade su odmah izleteli iz svojih stanova na hodnik i tada su videli da se ipak nešto strašno desilo. Čuli su se jauci iz stana M, i komšije su pozvale policiju i Hitnu pomoć.

Kada su inspektori ušli u stan sve je bilo ispreturano od eksplozije, krvi i gelera od bombe bilo je na sve strane, a prijatelji su krvarili. M.J. je nažalost, preminuo na licu mesta, ruka u kojoj je prethodno držao bombu bila je raznesena. Dok je njegov prijatelj Ž. S. krvav ležao nasred stana. Držao se za stomak i bio je u skupljenom položaju, ali je bio svestan. Navodno, tada je ispričao kako je došlo do aktiviranja ručne bombe", rekao je izvor "Kurira" upućen u istragu.

Stradalom M.J. je bomba raznela ruku, dok je njegov prijatelj zadobio teške povrede. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, telo M.J. odvezeno je na obdukciju koja će utvrditi kako i kada je nastupila smrt.

"Ž. S. je kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički centar Kragujevac gde su mu konstatovane teške telesne povrede u predelu stomaka i grudi. Porodica nastradalog je od sinoć u šoku i ne mogu da poveruju da su ostali bez Milana koji je pre mesec dana proslavio 30. rođendan", dodaje izvor.

BONUS VIDEO:

Eksplozija u Zemunu Kurir/Nenad Kostić

(Kurir/MONDO/A.B.)