Milan Šuša, ubijen je juče u Zemunu, kada ga je usmrtio komšija sa dva hica iz vatrenog oružja. On je nekoliko dana pre ubistva objavio i fotografiju na društvene mreže.

Ubijeni Šuša je pre 10 godina bio umešan u ubistvo Nikole Serdara iz Zemuna čije je telo u fazi raspadanja pronađeno u Lipovačkoj šumi u Beogradu.

Na putu Stara Pazova - Inđija je došlo do sukoba trojice mladića, Milana Četnika, Nikole Serdara i Milana Šuše. Došlo je do pucnjave u kojoj je Serdar ubijen, a Četnik ranjen. Četnik je tada prevezen u bolnicu gde je rekao ko je na njega pucao, a tri meseca kasnije je pronađeno telo ubijenog Serdara.

Zbog pokušaja ubistva Šuša je bio osuđen na 11 godina zatvora, a kaznu je izdržavao u zatvoru u Padinskoj Skeli.

Takođe, javnosti je Šuša postao poznat 2009. godine, kada je zajedno sa Goranom Petrovićem (36) bacio kašikaru na zgradu RTV "Pink" na Dedinju. Nekoliko dana kasnije su uhapšeni u stanu u Nišu u kome su se skrivali.

On je odrastao u Starim Banovcima u Vojvodini, a svi u njegovoj porodici su takođe bili problematičnog ponašanja.

Navodno, Šuša je već sa 15 godina krao automobile, nakon čega je pobegao u Švajcarsku i tamo odležao četiri godine u zatvoru zbog pokušaja ubistva. Turci su njemu, zbog tog zločina, pokušavali da se osvete u zatvoru, a posledica toga je ožiljak koji mu je ostao - od usta, preko vrata, pa do leđa.

(Republika, Mondo, I.L.)