"Još se utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojima se juče u rancu jednog učenika našao nož, da li je nož njegov i od koga ga je eventualno uzeo."

Da podsetimo, u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru juče je pronađen nož kod jednog od učenika ove ustanove, a o ovom slučaju odmah je obavešten školski policajac i direktor škole, nakon čega su preuzete dalje mere.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, Željko Brkić, govorio je o jučerašnjem incidentu u školi i podelio informacije o ulozi policije u ovom slučaju. "Radi se o maloletnom licu u čijem rancu je pronađen nož i o tome je obavešten prosvetni radnik koji je kontaktirao policijskog službenika zaduženog za bezbednost u školi. Mi u ovoj školi svakoga dana u svakoj smeni imamo angažovanih pet policijskih službenika, troje iz opšte nadležnosti i dvoje iz linije rada kriminalističke policije i oni su u prisustvu odgovornog lica pregledali ranac" - objasnio je Brkić koji je gostovao na TV Prva.

Kurir/Dado Đilas Ribnikar

Brkić je naglasio da je bezbednost učenika na prvom mestu, kao i to da je trenutno najvažnije da ovim nožem nije bila ugrožena bezbednost dece, s obzirom na to da učenik nije nikome pretio istim. "Od prošlogodišnjih majskih tragedija više od 2.500 policijskih službenika angažovano je na obezbeđenju 1.832 osnovne i srednje škole u Srbiji" - rekao je Brkić i objasnio da će policija nastaviti da u saradnji sa nadležnim školskim organima posebnu pažnju posvećuje bezbednosti učenika.

Nakon incidenta, oglasio se MUP kada su saopštili da je prijavljeno da je učenik osmog razreda posedovao nož koji je pronađen u rancu, međutim, dečak je negirao da je nož njegov.

Na sreću, niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio, a iz MUP-a su izjavili još juče da su svi učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ bezbedni.

BONUS VIDEO: "NAKON RIBNIKARA, ISHITRENO SE PROMENIO PRAVILNIK" Član veća i nastavnica u klinču: Promena zakona je napad na profesore!

(Mondo/Kurir/M. Š.)