Dvojica osumnjičenih, Vasilje Gačević (23) i Marko Daničić (23) koji su proteklog vikenda nasmrt izboli srpskog reprezentativca i MMA borca Stefana Savića (23) bili su poslednje dve godine sa njim u sukobu i najverovatnijje su kobne noći imali tipera koji im je javio gde se on nalazi.

Prema operativnim saznanjima policije sukob između MMA boraca i dvojice fudbalera počeo je pre dve godine i nažalost kuliminirao je 25. februara kada su ga oni ubili u Dunavskoj ulici na Dorćolu. "Prema do sada prikupljenim informacijama Stefan Savić se prvi put sukobio sa Vasilijem Gačevićem i Markom Daničićem kada su oni pretukli i u Dunav bacili njegovog druga, a tom prilikom su najstražnije ga ponižavali i bukvalno urinirali po njemu. Upravo zbog toga se tada Stefan sa njima potukao", kaže izvor iz istrage i dodaje:

"Nije to bio jedini sukob nešto kasnije dvojica fudbalera su napali i Stefanovu devojku i ponovo je došlo do fizičkog razračunavanja između njih. U ovim sukobima oni su izvukli 'deblji kraj' zbog čega su, kako se veruje je rešili da mu se osvete. Sagovrnik Informera kaže da je kobne večeri Stefan Savić sa prijateljem svratio u jedan restoran na Dorćolu i da je to odmah javljeno dvojici osumnjičenih.  

"Njima je javljeno da je on u tom restoranu i oni su se odmah dovezli na Dorćol. Čim su ušli u restoran oni su izvadili noževe, a Stefan je pokušao da izbegne sukob i pobegne i potrčao je Dobračinom ulicom, ali su ga oni na raskrisnici sa Dunavskom sustigli, udarcima oborili na zemlju i pretukli, a onda mu zarili nož ispod pazuha", objasnio je izvor iz istrage.

Kurir/Petar Aleksić Hronika Dorcol, Dunavska- Dobracina (izbodena dva mladica)

Na snimcima vidi se da je Stefanu pokušao da pomogne jedan mladić, ali su ubice nasrnule i na njega i ubole ga u grudi i posekle po nozi, pa je on utrčao u automobil svog druga i pobegao. Njega je ekipa Hitne pomoći zatekla na Terazijama i on je sa ranama koje su obilno krvarile primljen u Urgentni centar gde je odmah operisan i prema nezavničnim informacijama iz bolnice njegov stanje je sada stabilno. Kako je Informer već pisao, za dvojicom osumnjičenih, Vasilijem Gačevićem (23) i Markom Daničićem (23) raspisane su potrage i policija poziva građane da se, ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Poster.jpg
MUP Srbije 

 BONUS VIDEO:

REDAKCIJA 27.02.2024. 1. DEO kurir tv

(Informer/MONDO/J.D.)