Muškarac S.B. (74) ubijen je 4. februara ove godine u zatvoru u Padinskoj Skeli, osumnjičena su njegova tri cimera iz ćelije koji se sumnjiče da su ga silovali drškom od metle. S.B. je u zatvoru završio zbog ometanja javnog reda i mira, a prema nezvaničnim informacijama, oni su izdržavali zatvorsku kaznu zbog "banalnih" prekršaja.

"Jedan od trojice monstruma trebalo je da bude u zatvoru deset dana jer nije imao ličnu kartu i odbio je da plati mandatnu kaznu. Drugi osumnjičeni upućen je u zatvor zbog neplaćenih prekršajnih kazni u saobraćaju, ukupno oko pet meseci, dok je treći imao neplaćene kazne zbog vožnji bez karte u gradskom prevozu i za brojne druge prekršaje, u ukupnom iznosu od oko 370.000 dinara, pa mu je sve to zamenjeno za zatvorsku kaznu u trajanju nešto dužem od godinu dana", rekao je izvor.

Kako je S.B. završio u zatvoru?

Sve je počelo 31. decembra 2020. godine kada je S.B. oko 13 časova bacio petardu sa terase svog stana. Ona je pala pored ljudi koji su šetali bebu i preplašili ih.

Oni su to prijavili policiji nakon čega je S.B. dobio da plati kaznu od 30.000 dinara. Prvobitno se branio da je njegov unuk odgovoran, ali je ubrzo sve priznao zbog čega je dobio prekršaj iz oblasti javnog reda i mira.

Prvo je kažnjen sa 10.000 dinara, pa se Ministarstvo unutrašnjih poslova žalilo na presudu i na novom suđenju je S.B. dobio povećanu kaznu od 30.000 dinara. Završio je u zatvoru u Padinskoj Skeli gde je ubijen 4. februara.

Obdukcijom je ustanovljeno da je preminuo od posledica unutrašnjih povreda i krvarenja. S.B. su, kako se sumnja, danima tukla trojica drugih zatvorenika - S.S. (20), S.S. (21) i D.P. (21).

Protiv sedam službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pokrenut je disciplinski postupak. Upravnik zatvora je premešten na niže radno mesto i sada je zamenik upravnika.

BONUS VIDEO:

AKO SE SILOVANJE NE PRIJAVI NAKON 72 ČASA SUĐENJE JE ĐAVOLSKI TEŽAK POSAO! Advokat: Postoji način da se olakša žrtvama, evo i koji Kurir teleivizija

(Informer/MONDO/A.B.)