Dana 28.05.2024. godine bez prethodnog poziva u prostorije Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je pristupio D.D. (53), zajedno sa dva branioca kako bi prijavio da je tokom 2016. godine sam sahranio njegovog oca u kući koji je umro prirodnom smrću, saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Kako se navodi u saopštenju, D.D. je naveo da nikome nije prijavio njegovu smrt, te da je zbog te činjenice bio u mogućnosti da sve vreme podiže penziju oca, za koje podizanje je imao ovlašćenje od ranije.

"Okrivljeni je saslušan od strane dežurnog javnog tužioca zbog krivičnog dela Prevara iz člana 208. Krivičnog zakonika i u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, nakon čega je javni tužilac u saradnji sa policijskim službenicima UKP i drugim nadležnim službama obavio uvidjaj lica mesta. Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti u cilju prikupljanja dokaza o postojanju krivičnog dela", navodi se u saopštenju.

Kurir/Printscreen Zemun

Telo i lobanja nađeni zakopani u kući

Kako je po sopstvenom priznanju naveo njegov sin David D. (53) on je telo zakopao u kući još pre 8 godina.

On je osam godina primao penziju mrtvog oca. Dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložilo je ekshumaciju tela nesrećnog čoveka i obdukciju kako bi se utvrdilo na koji način je B.D. preminuo. Pronađeni su lobanja i delovi skeleta na dubini oko 1 metar.

Kako priča komšinica nesrećnog čoveka, on je bio izuzetan čovek, a za sve ove godine njegovog sina je videla možda dva puta. "Samo reči hvale imam za Branislava. Njegovog sina sam jednom srela i rekla mu da želim da vidim njegovog oca, ali mi je on odgovorio da je senilan i da ne prepoznaje ni njega. To mi je bilo čudno, bilo mi je čudno da Branislav ode tek tako bez pozdrava, a poslednji put kad sam ga videla bio je pri čistoj svesti", kaže sagovornica.

BONUS VIDEO:

"VELIKA JE NELOGIČNOST U IZJAVAMA OSUMNJIČENIH ZA DANKINO UBISTVO" Sagovornici Kurir televizije: Šta se desilo s DNK tragovima Kurir televizija

 (Blic/MONDO/J.D.)