Dvojica maloletnika osumnjičeni su da su u nedelju svirepo su ubili Đorđa Mijatovića (37), brata potpredsednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako se sumnja, oni su ga šutirali u glavu dok je bespomoćno ležao na zemlji. Mijatović je preminuo u Urgentnom centru.

Uz pomoć snimaka sa pojedinih kamera i uz svedočenja pojedinih očevidaca trebalo bi da bude rekonstruisan čitav događaj, kao i da bude utvrđeno šta se tačno dogodilo kobnog dana i ko je zadao kobni udarac Mijatoviću.

Zaplenjeni snimci

I sam ministar Ivica Dačić je izjavio da je zaplenjeno nekoliko snimaka sa okolnih kamera koji su na drugim nekim objektima, pošto nema direktnog snimka konkretno tog terena.

"Sa svih tih kamera je bilo moguće, uz dosta pažnje, zato što je reč o maloletnim licima, identifikovati lica. Tako da, što se tiče policije, svima treba da bude jasno da niko neće moći da izbegne hapšenje", poručio je Ivica Dačić.

Prema nezvaničnim saznanjima, Mijatović je dobio šest udaraca u glavu od kojih je jedan bio u predelu slepoočnice.

"Ovi snimci su zato od ključnog značaja za rasvetljavanje ovog zločina i za utvrđivanje prave istine jer nema očevidaca koji su videli kompletan događaj od početka, već samo nekih svedoka koji su videli pojedine segmente napada", navodi izvor.

Pritvor i za drugog tinejdžera

Kako objašnjava izvor, nakon što rezultati obdukcije budu dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, biće naloženo sudsko medicinsko veštačenje koje će utvrditi na koji način je preminuli zadobio kobne povrede.

Podsetimo, kako tvrde komšije Đorđa Mijatovića, njega su napali tinejdžeri koji već duže vreme prave problem u kraju, a koji su zadirkivali jedanaestogodišnjeg Mijatovićevog sina.

"Čuo sam od komšija da im je Đorđe rekao je: "Ne dirajte mi dete", a onda su ga oni valjda napali. Ne znam da li su ga pretukli i da li su ga udarili. Oni su se razbežali", kaže Mijatovićev komšija.

Sudija za maloletnike Višeg suda u Beogradu odredila je juče pritvor do 30 dana i drugom maloletniku osumnjičenom za učešće u ubistvu Đorđa Mijatovića. Reč je o sedamnaestogodišnjem N. Z, a pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke, kao i zbog uznemiravanja javnosti. Ranije juče uhapšen je maloletnik F. B. (16) zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Mijatovića.

BONUS VIDEO:

DRAMA U NOVOM PAZARU: Devojka nije htela vezu, pa je momak kindapovao? Detalji slučaja: Policija nije znala o kome se radi... Kurir televizija

(Blic/MONDO/N.D.)