Muškarac G.B. (57) iz Kikinde policija je uhapsila zbog porodičnog nasilja. On je u nedelju pretukao suprugu O.B. (53) i ispalio četiri hica iz pištolja u njenom pravcu koji su završili u zidu dnevne sobe.

Osumnjičeni je uhapšen, a o svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo. Osumnjičenom G.B. određen je pritvor u trajanju do 30 dana.

"Mama me je pozvala u nedelju, oko 13 sati, upitala kad se vraćam iz Novog Sada i da li mogu odmah da dođem. Znala sam da nešto nije u redu. Strahovala sam da ih neću zateći žive jer je moj otac bolesno ljubomoran. U dnevnoj sobi zatekla sam razbacane stvari, a na stolu oružje, pune šaržere i dva pištolja. Bilo je tu još oružja. Puška je bila naslonjena na fotelju, a po podu rasuta municija. Na zidu su bile rupe od četiri metka. Majka je ležala sklupčana na krvavom dvosedu. Glava joj je bila natečena i krvava, a oči zatvorene od udaraca.

Stala sam ispred nje da je zaštitim, ukoliko odluči da je ponovo napadne. Bilo mi je teško da majku gledam u takvom stanju. Dok smo otac i ja razgovarali, sve vreme je dodirivao pištolje. Insistirao je da mi majka ispriča šta se desilo, ali ona nije bila u stanju. Otac je počeo da priča kako ga potkrada, laže i vara. Dok je govorio, povremeno bi se zaplakao, pa prestao. Ponudila sam mu da se razdvoje, da majku odvedem iz kuće. Usprotivio se.

Rekao je da je svestan da će završiti u zatvoru, da je ovo tek početak, da će ubiti nju, pa sebe. Poljubila sam majku, a onda i oca samo da bi mi poverovao da nikog neću pozvati. Izašla sam iz kuće i istrčala na ulicu. Čekala me je baka. Pozvala sam policiju i Hitnu pomoć. Bojala sam se da policijaci neće stići na vreme. Stigli su brzo. Upozorila sam ih da je na oružan. Kad su ga policajci lišili slobode i upitali šta se desilo, odgovorio je da se posvađao sa ženom. Najbitnije mi je da se majka psihički i fizički oporavi. Jako je uplašena. Moj cilj je da ga ona nikada više u životu ne vidi. Ni ja nemam želju da ga više vidim", ispričala je ćerka I.B.

Ćerka je otkrila razlog zašto je javno odlučila da govori. Ispričala je takođe da je njen otac tukao drškom pištolja njenu majku.

"Majka mi je ispričala da ju je tukao drškom pištolja i rukama. Prislanjao joj je pištolj na glavu i pretio da će ubiti nju, a onda i sebe. Potom je ispalio četiri hica u njenom pravcu.Odlučila sam da o ovome javno progovorim jer želim da zaštitim majku i sve žene koje trpe nasilje. Neka svi znaju kakav je čovek i šta je uradio mojoj mami", dodala je ćerka.

KURIR/S.U. Pretukao ženu

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:
0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
062304-560, od 19 do deset časova
Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

BONUS VIDEO:

NASILJE U PORODICI Kurir.tv

(Kurir/MONDO/A.B.)