Suđenje Zoranu Marjanoviću održano je juče pred Višim sudom u Beogradu, a sledeće ročište zakazano je za početak jula kada će svedočiti kuma porodice Marjanović Vera Vukomanović, vaspitačica ćerke ubijene pevačice Lenka Đorđević i Zoranova snaja Milica Marjanović.

Jučerašnjem ročištu pored Zorana Marjanovića, prisustvovali su i njegov brat Miloš, kao i sin Uroš, koji je iskoristio svoje pravo da ne svedoči u ovom procesu koji se vodi protiv njegovog oca. Miloš Marjanović je juče kazao da u potpunosti ostaje pri svom iskazu, ali je odgovarao na pitanja sudije, tužilaštva i advokata koji zastupaju Zorana Marjanovića u ovom procesu.

Miloš Marjanović je objasnio da ga je kobnog dana Zoran pozvao i rekao mu da Jelene nema i da dođe na nasip. Kada su stigli, otpočeli su potragu za njom, ali su prema njegovim rečima, gledali najviše na stranu koja je okrenuta prema Dunavu, jer nije bila pregledna, te da nisu obratili pažnju na stranu gde je kasnije pronađeno tele pevačice. On je takođe rekao da Zoran nije bio krvav, blatnjav i mokar kada su se našli i da bi takva prljavština ostala na automobilu koji je vozio i u kom je prevozio svog brata na dan nestanka.

Kuma, snaja i vaspitačica

Na sledećem ročištu svedočiće kuma porodice Marjanović, vaspitačica Zoranove i Jelenine ćerke, kao i supruga Miloša Marjanovića, odnosno Zoranova snajka, koja je bila pozvana i na minulo ročište, ali nije bila u mogućnosti jer se stara o detetu koje nema ni godinu dana i koje se nedavno povredilo, za šta su advokati porodice Marjanović dostavili dokumentaciju.

Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović, jedna je od najkontroverznijih ličnosti u slučaju ubistva pevačice. Njeno ime prate brojne misterije, a mediji su ranije objavljivali seriju bizarnih tekstova o njoj. Jedina pouzdana informacija koja se zna jeste da je ona poslednja osoba koja se čula sa Jelenom Marjanović, svega nekoliko trenutaka pre nego što je ubijena na nasipu u Borči.

Na sledećem ročištu svedočiće kuma porodice Marjanović, vaspitačica i snajka
Kurir/Zorana Jevtić 

Kako je ranije pisano, ona je tada pozvala pevačicu da je pita gde se nalazi određeni nožić. Nakon toga Jelena je zamolila da dovrši spremanje ručka koji je ona otpočela i da ona trči. Nekoliko trenutaka kasnije vratio se otac Zorana Marjanovića iz prodavnice i rekao da je Jelena nestala.

Takođe, kuma Vera dospela je u centar pažnje javnosti pošto je, nakon što je Zoranu 2022. godine izrečena presuda, slučajno zaključala pripadnike policije koji su došli tu kako bi uhapsili Zorana Marjanovića. Ona je izašla iz kuće, kako bi smirila uplašene pse, kojih Marjanovići imaju nekoliko, i prilikom izlaska iz kuće zaključala je vrata, te kada su policajci pokušali da izađu iz kuće sa Zoranom u lisicama, nisu mogli, dok vrata nisu bila otključana.

Jedini svedok u slučaju ubistva jeste Jelenina i Zoranova maloletna ćerkica, koja je kobnog dana bila sa njih dvoje na nasipu. Zbog toga je jedan od najvažnijih svedoka njena vaspitačica, Lenka Đorđević, pošto je devojčica u periodu ubistva imala svega pet godina.

Prilikom ranijeg ispitivanja ona je ispričala šta joj je devojčica govorila nakon ubistva, a tom prilikom poseban akcenat stavljala je na travu. Prema njenim tvrdnjama, devojčica je često crtala travu u vrtiću, a potom bi je seckali. "To je trava gde je nestala moja mama", rekla je Lenka u tužilaštvu prepričavajući reči maloletne devojčice.

Milica Marjanović, snajka Zorana Marjanovića, ranije je ispričala da su on i Jelena imali skladan brak, ali da su povremeno imali svađe. Ona je tada izjavila da je gotovo sigurna da Zoran nikada ne bi ubio Jelenu. Milica je takođe potvrdila da je kobnog dana Jelena otišla da trči sa suprugom i ćerkom. Dan nakon što je pevačica nestala, sa svojim suprugom Milošem i svekrom je tražila Jelenu na nasipu. Prema tvrdnjama iz medija, upravo je Milica Marjanović ta koja je potvrdila identitet tela pevačice koje je pronađeno.

Podsećanja radi, 2022. godine Zoran Marjanović osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Marjanović, presuda je bila na skoro 700 strana. Na žalbu advokata, ova presuda je ukinuta i proces je počet od početka. Zoran Marjanović nakon izricanja prve presude odmah odveden u Centarlni zatvor u Beogradu, odakle je pušten prošle godine i ponovo se brani sa slobode.

Jelena Marjanović ubijena je sa nekoliko udaraca tupim predmetom, koji nikada nije pronađen, u glavu, a njen suprug Zoran prijavio je nestanak svega 15 minuta nakon što se ona odvojila od njega i ćerke na nasipu u Borči. Njeno telo pronađeno je u kanalu i šipražju na nasipu.

BONUS VIDEO:

Ko je bila jelena Marjanović Kurir televizija

(Nova/Mondo/U. M.)