Dušan K. (31) upucan je sinoć nakon svađe sa dvojicom muškaraca ispred zgrade u beogradskom naselju Mirijevo. Pucnjava se dogodila sinoć oko 21 sat u Ulici Koste Nađ u Mirijevu. Napadači su nakon pucnjave pobegli i policija intenzivno traga za njima.

"Pucnjavi je prethodila svađa dvojice muškaraca i povređenog Dušana K. Navodno, napadači su ga pozvali da se nađu ispred zgrade, u mirijevskom dečjem parku. Mladić je došao i ubrzo je usledila verbalna rasprava", kažu žitelji ovog beogradskog naselja i dodaju:

"Bilo je nekog i gurkanja, potezanja za majice, kako mi je rekao komšija. Čula se galama, ali nisam obraćala pažnju o čemu se radi, jer je tu park i nekad dečica znaju da ostanu duže, jer evo i raspust im se bliži, pa su stalno tamo. Nismo na prvu shvatili oko čega je izbila svađa2.

"Sve su smislili, to im je bila ruta za beg"

Kako dalje dodaju žitelji ovog kraja, ubrzo su se začuli pucnji.

"Čulo se: "'Nemoj, nemoj..', a onda bam, bam. Onako uključen mi je bio televizor, ali opet je odjeknulo. Uplašili smo se, a neko je iz parka povikao: 'Pucali su na čoveka, brzo, brzo...'", kaže uplašena komšinica i dodaje da je zaista strašno šta se sinoć dogodilo.

"Stvorila se gužva, pozvana je i policija i Hitna pomoć, a mladić je, kako sam jutros čula, lakše povređen u noge.

Prema navodima komšija, mladić koji je upucan nije pravio probleme u kraju gde živi.

"Policija je sinoć nakon pucnjave blokirala ceo kraj. Bilo je nekoliko patrola i puno policajaca. Inspektori su radili uviđaj, a čuli smo da su napadači pobegli nakon što su ranili Dušana K. Sve su smislili, parkirali su se na ulicu i peške prošli pored nekoliko zgrada, kako bi došli do tog dečjeg parka. To im je sigurno i bila ruta za beg, to planirali čim su kod sebe imali pištolj", kažu komšije.

Istragu povodom pucnjave u Mirijevu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu koje će detaljnom istragom utvrditi kako je došlo do obračuna, kao i koji je motiv napada.

BONUS VIDEO:

PUCNJAVA I TUČA U ZVEZDARSKOM PARKU?! Muškarac (46) sa prostrelnom ranom prevezen u bolnicu! Sumnja se na OVA DVA UZROKA incidenta kurir televizija

(Novosti/Mondo/A.V.)