Danas je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušan Aleksa Milojević (22) iz Knjaževca koji je 6. juna počinio trostruko ubistvo u Knjaževcu u porodičnoj kući kada je ubio oca, babu i dedu. On je davao iskaz dva sata i naveo je da se svega seća tog dana osim samog zločina.

"Sećam se da sam sišao u podrum u kom se nalazi ormar s oružjem. Izvadio sam pušku i napunio sam je, a onda sam krenuo uz stepenice u prizemlje kuće. Od momenta kada sam poslednjeg stepenika kročio u prizemlje, gde su bili baba, deda i tata, ja se više ničega ne sećam. Ne sećam se kako sam pucao ni u koga sam prvo pucao", navodno je rekao na saslušanju Aleksa Milojević koji nakon hapšenja nije izneo svoju odbranu u tužilaštvu jer je tada, kako je rekao, bio pod velikom stresom.

Osumnjičeni je potom rekao da je, nakon tog prekida filma, seo u jednu od prostorija u jednu od soba i da je uzeo telefon. Otkrio je da je tada telefonirao.

"Pošto sam ih pobio, seo sam i telefonirao. Zvao sam se rođake i prijatelje iz imenika i rednom sam im govorio da sam ubio babu, dedu i oca", dodao je Milojević.

Neko od osoba koje je Aleksa obavestio o krvavom piru pozvao je policiju. Izvor blizak istrazi kaže da na osnovu iskaza osumnjičenog i prikupljenih dokaza, može da se zaključi da je Aleksan planirao ovaj zločin.

"U ovom slučaju ima umišljaja, znači osumnjičeni je s namerom sišao u podrum, svesno napunio pušku i otišao da ubije članove svoje prodice. Ovde se ne radi o afektu, već o ubuistvu sa umišljajem. Pretpostavlja se da je otac krenuo da vidi šta se dešava kada je čuo pucnjavu u kući. Njega je sin zatekao u hodniku i tu ga je ubio. Svima je ispalio po metak direktno u glavu", kaže izvor.

BONUS VIDEO:

OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO MIJATOVIĆA TEŽA KAZNA AKO SU TRENIRALI BORILAČKE VEŠTINE?! Antonović: Deca su fizički jača, a psihički... Kurir teleivizija

(Kurir/MONDO/A.B.)