U noći između 24. i 25. februara ove godine, ubijen je na Dorćolu u Beogradu MMA borac Stefan Savić (23), a za njegovo ubistvo osumnjičeni su Marko Daničić (23) i Vasilije Gačević (23). Oni su ga, kako se sumnja, izboli 19 puta nasmrt, a potom nastavili da ga šutiraju dok je ležao u lokvi krvi.

"Osumnjičeni za ubistvo Stefana Savića, još uvek se nalaze na slobodi, za njima je raspisana poternica, međutim, još uvek izmiču pravdi. Prema poslednjim nezvaničnim informacijama, oni su viđeni u regionu, stoga se nadamo da će ih uskoro uhapsiti i da će ih stići kazna. Potraga za njima još uvek traje, međutim, oni su kobne večeri podigli novac sa platnih kartica, otišli u jedan stan na Zvezdari da se presvuku, nakon čega se sumnjalo da su ubrzo napustili Srbiju. Sada postoje sumnje da su negde u okruženju", rekao je izvor upućen u istragu i dodaje da se pretpostavlja da će se uskoro doneti odluka da im se obojici sudi u odsustvu, a preti im maksimalna kazna zatvora.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv Daničića i Gačevića koji su i dalje u bekstvu. Do sada je ispitano više od 15 svedoka i oštećenih, oni se terete za teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Gačević  se tereti i za teško ubistvo.

Izvor blizak porodici kaže da su svi u familiji potpuno skrhani. Svakog dana dana idu na groblje i tuguju.

"Stefanova porodica potpuno je skrhana, od ovoga se nikada neće oporaviti. Prošli su meseci, bol je ista, a oni kao da ne žive ovaj život, već preživljavaju. Svaki dan idu na groblje, tuguju i bore se. Momci ne mogu i dalje da se pomire sa tim da Stefana više nema, često obilaze grobno mesto gde je sahranjen, a čuli smo da su neki od njih sa kojima je Stefan studirao, napustili studije otkad ga nema", rekao je izvor.

Instagram/mma_institut/Screenshot Stefan Savić

BONUS VIDEO:

Snimak zverskog ubistva MMA borca Stefana Savića na Dorćolu Nadzorna kamera

(Kurir/MONDO/A.B.)