Crna hronika

INCIDENT u šabačkom vrtiću: Dečak ubo devojčicu makazama u vrat

Izvor mondo.rs Izvor Kurir

Šestogodišnji dečak izbo je makazama šestogodišnju devojčicu po vratu u vrtiću "Bajka" u Šapcu.

Ilustracija
Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Povređeno dete pregledano je u Urgentnom centru, gde joj je rana sanirana, i ona je puštena kući.

Incident se dogodio u ponedeljak tokom dana, a majka je saznala da joj je ćerka povređena kada je došla po nju oko 15 časova.

Mojoj ženi vaspitačica je rekla kako je našu ćerku jedan dečak izbo makazicama po vratu, da je ona zaustavila krvarenje i da se ništa strašno nije dogodilo. Ubrzo je i meni, kad sam stigao u vrtić, ponovili istu priču. Ipak, mi smo je odveli kod lekara, zabrinuli smo se da se ne inficira", rekao je devojčicin otac.

Doktori su zbrinuli devojčicu, a o incidentu obavestili su policiju, koja je ubrzo s roditeljima dečaka obavila razgovor.

Kako Kurir saznaje, devojčica je povređena malim plastičnim makazama.
-

"Radi se o makazama za papir koje su stajale na stolu. Deca su na času likovnog izvodila uobičajene aktivnosti. Sve se desilo u trenutku, dečak je slučajno drugaricu zakačio makazama u vrat, a vaspitačica je odmah reagovala ", kaže izvor lista.

Predškolska ustanova "Naše dete" iz Šapca oglasila se saopštenjem u kojem se navodi da je vaspitačica koja je bila s decom u pripremno-predškolskoj grupi reagovala i zbrinula devojčicu koja je imala lakšu povredu, to jest posekotinu, koja je sanirana.

Pokrenuta je procedura po protokolu, nakon koje će biti utvrđeno kako je došlo do povrede.