Crna hronika

Evo šta je pisalo na paketima heroina otkrivenim u Mladenovcu (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Na zaplenjenim pošiljkama heroina, koje je policija otkrila u Mladenovcu, stajao je poseban žig. Osumnjičenima određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičen da stoji iza pošiljki je tzv. Tocilo, iz Amerića kod Mladenovca.

On je uhapšen zbog sumnje da je organizovao narko-grupu koja je drogom snabdevala Srbiju, i od koje je do sada zaplenjeno 77 kilograma heroina i pola kilograma kokaina.

Ono što je privuklo pažnju jeste žig koji stoji na svakom paketu. Na slici je velika crno-bela kobra koja palaca jezikom, a ispod krupnim slovima piše KING.

Ovaj žig inače oznaka je za supstancu najčistijeg heroina (99,9 posto), koji se nabavlja u Turskoj, a stiže iz Avganistana, pišu "Novosti".

Tocilo (37) uhapšen je u četvrtak sa još dvojicom saučesnika u akciji policije u kojoj je zaplenjeno rekordnih 77 kilograma najčistijeg heroina i pola kilograma kokaina.

On se sumnjiči da je vođa ove organizovane kriminalne grupe, a vrednost oduzetih narkotika se procenjuje na pet miliona evra.

POGLEDAJTE SNIMAK HAPŠENJA:

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana trojici pripadnika organizovane kriminalne grupe, koji se sumnjiče da su od početka avgusta do hapšenja pre dva dana, iz Turske nabavljali velike količine heroina, koje su bile namenjene teritorijama Beograda i Srbije.

Kako je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, ta grupa je od početka avgusta do danas iz Turske nabavljala velike količine heroina, koje su bile namenjene krajnjim korisnicima na teritoriji Beograda i Srbije.

S obzirom na izuzetnu čistoću odnosno kvalitet heroina, članovima te rganizovane kriminalne grupe ta prodaja donosila je višemilionsku zaradu, a vođa grupe sumnjiči se da je jedan od najvećih distributera heroina na teritoriji Srbije, koji je snabdevao i druge kriminalne grupe, navedeno je u saopštenju.

Prilikom pretresa lica, kao i više skrivenih lokacija na teritoriji Beograda, pronađeno je oko 77 kilograma heroina, i oko pola kilograma kokaina, čija se ulična vrednost procenjuje na oko pet miliona evra, a tom prilikom oduzeto je i više skupocenih automobila i jedan motocikl.

Tužilac za organizovani kriminal je nakon saslušanja predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se za sva tri lica odredi pritvor.