Crna hronika

TRAGEDIJA: Četvoro mrtvih na autoputu Beograd-Niš, šestoro teško povređeno!

Izvor mondo.rs Izvor Telegraf

U sudaru na autoputu Beograd-Niš kod Gornje Trnave stradale četiri osobe, dok je šest ljudi teško povređeno.

Četiri osobe su poginule, a šest je teško povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 10.35 na autoputu Beograd-Niš u blizini sela Draževac.

Na mestu nesreće se može videti stravičan prizor, beli kombi koji je potpuno smrskan u zadnjem delu nakon udara kamiona i tela nastradalih koja su pokrivena crnim kesama.

Nesreća se dogodila kada je kamion kraljevačkih tablica naleteo na kombi kragujevačke registracije, koji je prevozio deset osoba. Kombi je, navodno, bio u zaustavnoj traci.

Na licu mesta je četvoro mrtvih, povređeni su prebačeni u nišku bolnicu, javlja "Telegraf".

U kombiju se nalazilo 10 osoba, a vozilo se nalazilo u zaustavnoj traci kada je na njega naletelo teretno vozilo.

Uzrok saobraćajne nesreće za sada nije poznat ali je izvesno da su se vozila kretala ka Nišu.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović apelovala je na sve vozače da bezbedno voze poštujući sve propise i da uvek na prvo mesto stave život i zdravlje.

"Autoputeve gradimo da biste bili bezbedniji, ali je neophodno i da svako od nas pokaže odgovornost prema sebi i drugima", izjavila je Mihajlović povodom nesreće.

Direktor urgentnog centra Niš Miodrag Lazić rekao je da je Hitna pomoć reagovala brzo i da su povređeni pacijenti zbrinuti u najkraćem roku.

"Od četvoro teško povređenih, dvojica su odmah uvezena u operacionu salu. Obe operacije su još u toku, a pacijenti imaju povrede glave, ruke, noge i oni se smatraju životno ugroženim", izjavio je Lazić.

Naveo je da su dva teže povređena pacijenta na Klinici za anesteziju u intezivnoj nezi i dodao da ovi pacijenti trenutno ne zahtevaju hiruršku intervenciju.

"Videćemo kako će se situacija odvijati, to uglavom rešavaju neurohirurzi i ortopedi", reako je Lazić.

Govoreći o pacijentima koji su lakse povređeni, Lazić navodi da im je urađena sva potrebna dijagnostika i da su primljena u opservaciju Urgentnog centra radi praćenja stanja.

"Jedan od njih će ići kući na lični zahtev, jer mu je sin poginuo u toj nesreći, a ostali ostaju 24 sata", zaključio je Lazić.

Jedan od povređenih, Boško Mihajlović, izjavio je da je u trenutku nesreće više njih radilo na telefonskom kablu u Leskovcu, kada je kamion velikom brzinom udario u kombi, koji se nalazio na putu, čekajući šlep službu.