MISTERIOZNA eksplozija kod kasarne u Prokuplju, razneto pola kuće

Preko puta kasarne u Prokuplju desila se eksplozija u kojoj je bukvalno razneto pola porodične kuće Zorice i Borivoja Radonjića, a detonacijom su oštećene u dve kuće oko Radonjićeve.

Eksplozija se desila noćas oko jedan sat nakon ponoći, javili su danas beogradski mediji.

Na sreću nema povređenih, ali je eksplozija bila toliko jaka da su leteli zidovi i na susednim kućama prozori su ispadali iz futera.

Radonjići imaju plinsku bocu, ali je ona neoštećena, kao i šporet u kojem je bila.

"Suprug i ja spavali smo u odvojenim sobama i moja vrata su bila otvorena i gledala baš na dnevnu sobu, gde je i bila eksplozija. U jednom trenutku nešto je zazujalo i onda se čula nenormalna eksplozija. Odmah sam ustala, otišla do muža, videla da nije povređen i istrčali smo napolje", rekla je Zorica Radonjić.

Ona dodaje da je u sekundi pomislila da neće preživeti.

Za sada se ne zna uzrok eksplozije, ali je ona bila toliko jaka da je oštetila i dve kuće koje su oko kuće Radonjića.

"Bila sam u dnevnoj sobi, gledala program na televiziji, kada sam čula, znate ono kako kada se puštaju da polete rakete za novogodišnje slavlje, a onda je odjednom sve zasvetlelo, kao da je podne, a ne mrkla noć. Mnogo sam se uplašila i sve me je podsetilo na bombardovanje 1999. godine i trenutak kada su gađali kasarnu", rekla je Jovana koja je rođaka i prva komšika porodice Radonjić.

Eksplozija se čula u svim delovima Prokuplja, a kako smo se uverili i na terenu, delovi zidova su leteli na sve strane i načinili štetu okolnim objektima.

Pravo je čudo da nema povređenih.