Tuga

PRVE ŽRTVE POPLAVA: Nađeno TELO ŽENE kod Kraljeva!

Autori Lana Stošić Sandra Krstanović Izvor Kurir

Pripadnici VTJ i policije su tokom potrage za bračnim parom Bogojević u Studenici, gde su se dogodile velike poplave, pronašli jedno beživotno telo, saznaje RTS.

Izvor: MONDO kolaž/MUP Srbije/Strahinja Stojanović

Telo žene je pronađeno u vodi kod drveta.

Za sada se ne zna o kome je reč, ali se pretpostavlja da je reč o telu Smiljke Bogojević.

Potraga za 80-godišnjacima Radi i Smiljki Bogojević traje od juče. Oni su, kako se pretpostavlja, ostali zarobljeni u kući kada se Studenica izlila.

Tokom dana, bilo je više pokušaja spasilaca da priđu kući Bogojevića, a na kraju je za spasavanje ljudi angažovan i helikopter MUP-a. Jedan spasilac uspeo je da dođe do kuće, ali Bogojeviće u njoj nije uspeo da pronađe.

RHMZ je upozorio da će vodostaji i danas biti u umerenom porastu sa dostizanjem upozoravajućih nivoa na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, kao i na slivu Južne Morave sa pritokama.

V.d. direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je sinoć za Tanjug da je kritično bilo u Adranima kod Kraljeva, gde je vodostaj reke došao do mosta, u Arilju, Novom Pazaru i Raškoj.

"Najkritičnije je bilo u Zapadnoj Srbiji. Jedan most je pao u Ljuboviji, most je star 50 godina, stubovi su tada projektovani u koritu reke i to je bio problem. Uradićemo devijaciju i postavićemo ponton, da bi za dan-dva saobraćaj počeo da funkcioniše",  rekao je Drobnjak.

Nabujala voda ruši mostove, odnosi splavove i prodira u domaćinstva širom zemlje.

Proglašena je vanredna situacija u gradu Loznica, opštinama Mali Zvornik, Krupanj, Osečina, Mionica, Lučani i na delu opština Ljubovija, Kosjerić i Arilje, saopštio je MUP.

Situacija je stabilnija u Krupnju, Loznici, Osečini, dok je u Ljuboviji, Guči, Lučanima i Arilju situacija još kritična i prati se stanje na terenu.

POGLEDAJTE SNIMKE MONDO REPORTERA SA LICA MESTA:

 Šetalište u Ivanjici je bilo pod vodom: