STRAŠNO!

HOROR U ŽELEZNIKU: Devojčicu napala AMERIČKA AKITA, pas je umalo zaklao!

Autor Lana Stošić

Petogodišnju devojčicu zamalo je preklao komšijski pas rase američka akita dok se sa drugarima i starijom sestrom igrala na igralištu u beogradskom naselju Železnik.

Izvor: Kurir/Privatna arhiva

Pas koji je u trenutku napada u Ulici Bore Radojevića bio sa vlasnikom Goranom M. devojčicu je zaskočio više puta izgrizao po vratu, a prema procenama lekara, milimetri su falili da joj zubima preseče krvni sud na vratu, što bi po nju bilo kobno.

Majka male Sonje Marija Jovanović kaže da njena ćerka ima ugrize i po ramenima i nadlaktici i pita se šta treba da se desi da bi se stalo na put neodgovornim vlasnicima pasa u Beogradu.

“Moja devojčica je zadobila povrede na dečjem igralištu, gde vlasnici pasa ne bi smeli ni da izvode pse, a pogotovo da šetaju bez korpe opasne pse kakva je akita. Ćerka je bila u društvu sa svojom starijom sestrom od deset godina. Bile su na igralištu na kom se svakodnevno igraju kada je komšija došao sa svojim psom. Deca ko deca, pitala su da li smeju da ga pomaze, rekao im je da smeju jer ne grize… Dete nije ni stiglo da pruži ruku kad ju je pas uhvatio za vrat i počeo da ujeda, dok su ostala deca, uključujući i moju stariju ćerku, vrištala i pokušavala da joj pomognu. Vlasnik je uspeo da otrgne psa od moje devojčice tek kad joj je ovaj naneo više ugriza po ramenima rukama i vratu, a taj po vratu, kako nam je rečeno, mogao je biti i smrtonosan”, rekla je majka devojčice koju je napao pas.

Ona kaže da su joj obe ćerke pretrpele toliki šok da ni dva dana posle incidenta koji je zamalo prerastao u tragediju, ne mogu normalno da spavaju.

Policija je ovim povodom saslušala valasnika psa.

Majka devojčice je podnela krivičnu prijavu.

Predmet je prosleđen nadležnom tužilaštvu.

(Mondo/Informer)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.