POLICIJI JEDAN DETALJ BIO PRESUDAN: Otkriveno kako je utvrdila identitet osumnjičenog za ubistvo Stojanovića!

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor i raspiše poternicu za M. L. (50), osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića ekslpozivom postavljenim pod njegov automobil 13. septembra na Novom Beogradu.

printscreen, Kurir


M. L. ima državljanstvo Srbije i Bosne i Hercegovine, poseduje i ličnu kartu Hrvatske, a identitet mu je ustanovljen antropološkim veštačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mesta, rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Naredbom tužilaštva, prema M. L. je pokrenuta istraga zbog krivicnog dela teško ubistvo, a kako objašnjava Bjeloševa, ova kvalifikacija proistekla je iz načina izvršenja krivičnog dela i zbog toga što je ovim delom oštećeno više lica.

Takođe je odgovarajućim veštačenjem utvrđeno da je izvršilac ubistva koristio eksplozivnu napravu koja je, pored eksplozivnih materija, sadržavala i odeređenu količinu metalnih navojnica, tzv. matica, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećao razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio.

M. L. ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006.

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage, navode u tužilaštvu.

Sa Stojanovićem je u automobilu u trenutku eksplozije bila je njegova partnerka, državljanka Kolumbije, ali ona nije teže povređena.

(Mondo/tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.