Crna hronika

NEVEROVATNA ZAPLENA U OKOLINI RAŠKE: Penzioner u magacinu krio skoro 30.000 nelegalnih slatkiša!

Autor Tamara Sekulović

Prilikom kontrole magacina trgovinske firme u okolini Raške, zaplenjeno je skoro 27.000 različitih konditorskih proizvoda, oko 2.000 limenki energetskog napitka, motokultivator, traktorska freza i četiri agregata različitih robnih marki i snage.

Izvor: Uprava carina

U magacinu su 6. novembra zatečena tri automobila puna robe stranog porekla, bez bilo kakve dokumentacije, a protiv 76-godišnjeg vlasnika sumnjive robe, zakupca kontrolisanog magacina, pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Iz automobila je izvađeno ukupno 11.000 čokolada od po 300 i 100 grama, čokoladice, kao i više od 16.000 pakovanja žvakaćih guma.

U jednom od automobila pronađeno je skoro 2.000 limenki energetskog napitka, kao i motokultivator sa kosom i frezom, traktorska freza i četiri agregata strane proizvodnje, snage od 1 do 10 kw.

Pored neposedovanja potrebne dokumentacije za robu, sumnja se i u originalnost pronađenih prehrambenih proizvoda, te njihova zdravstvena ispravnost i kvalitet.

Protiv 76-godišnjeg vlasnika sumnjive robe, zakupca kontrolisanog magacina, pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, navodi se u saopštenju.

Izvor: Uprava carina

(Mondo/Uprava carina)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.