Crna hronika

DETALJI STRAŠNE EKSPLOZIJE U ZRENJANINU: Radnici zadobili opekotine po telu i rukama, zadržani u bolnici

Autor Tamara Jovanović

Nakon inspekcijskog nadzora, utvrđeno da se nesreća dogodila u toku postupka hlorisanja vode u pogonu zatvaračnica.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U eksploziji u zrenjaninskom postrojenju za prečišćavanje vode, koja se dogodila juče ujutru oko 5.00 sati teže su povređeni A. V. (50) i J. M. (42), koji su nakon intervencije vatrogasaca i lekarske službe, kolima Hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar zrenjaninske Opšte bolnice.

Obojica povređenih radnika zadobila su opekotine po telu i rukama i bez obzira na to što nisu životno ugroženi, zadržani su na bolničkom lečenju.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zvanično se oglasilo povodom eksplozije u zrenjaninskoj Fabrici vode, uz navode da je nakon inspekcijskog nadzora, utvrđeno da se nesreća dogodila u toku postupka hlorisanja vode u pogonu zatvaračnica. U saopštenju se navodi da su obojica povređenih radnika bila prijavljena na neodređeno vreme, na poslovima operatera uređaja za prečišćavanje vode.

Bojan Dimkić, direktor Fabrike vode u Zrenjaninu, kaže da je, ipak, najvažnije da niko nije poginuo.

Zrenjanicima je najavljeno, da će vodosnebdevanje sada ponovo preći u "ruke" lokalnom JP "Vodovod".

"Dvojica radnika su povređena i najvažnije je da nisu životno ugroženi. Zbog uviđaja, prekinut je dotok sirove vode u postrojenje i vodosnabdevanje je preuzelo JKP 'Vodovod i kanalizacija'. Uviđaj je u toku i očekujemo zvanične informacije o ovom incidentu", naglasio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

(Mondo/Novosti)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.