Crna hronika

OPLJAČKAN JEDAN OD NAJBOGATIJIH SRBA: Lopovi upali u kuću i ukrali novac, ali i još nešto!

Autori Anja Konstantinović Aleksandar Nastevski

Kuća jednog od najbogatijih Srba, vlasnika "Knez petrola", Srđana Kneževića je opljačkana.

Izvor: Printscreen/Knezpetrol

Kako saznaje MONDO, opljačkana je kuća Srđana Kneževića u Batajnici nešto pre 18 časova. 

Lopovi su iz kuće odneli novac u vrednosti od 100.000 evra, ali i dva ručna sata marke "roleks"

Policija trenutno obavlja uviđaj na licu mesta, u potrazi za dokazima, a proveravaju se i snimci sigurnosnih kamera.

Knežević u trenutku pljačke nije bio u kući, a lopovi su razbili staklo,  preturili sve i odneli pare i satove.

Srđan Knežević je vlasnik kompanije "Knez petrol" koja ima više od 90 benzinskih pumpi širom Srbije. 

Inače, Knežević je 24. avgusta prošle godine bio napadnut u Budvi. On je tada u prijavi naveo da je boravio u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu kada je bio napadnut.

Izvor: Screenshot/Facebook/najvaznijevesti

Napadači su Kneževića odveli u unutrašnjost jednog obližnjeg prodajnog objekta gde su mu upućivali pretnje i od njega zahtevali da do ujutru preda novac u iznosu od 120.000 evra. Po navodima iz prijave, muškarac M.K. je Kneževiću zadao više udaraca u predelu glave.

"Mafijaš me je udarao pištoljem po glavi i rebrima u kafiću 'Hemingvej' u Budvi i tražio 120.000 evra govoreći da će me ubiti i iseckati. Vikao je da kamata teče svakog sata i da će dug dostići čak 1.000.000 evra ako im odmah ne stvorim novac! Nas dvojica se poznajemo odranije, sarađivali smo pre četiri-pet godina i nije bilo nikakvih problema", ispričao je nakon što se pojavio snimak tog incidenta prošle godine za srpske medije Srđan Knežević i dodao:

"Kada sam rekao da mu ne dugujem nikakav novac, zgrabio je svoj mobilni i pozvao moju suprugu, koja je tada bila u Beogradu. Imao je njen broj telefona jer se poznajemo nekoliko godina".

"Zapretio joj je da hitno, te večeri, odnese novac u Ulicu Baje Pivljanina na Dedinju. Rekao je da me neće zateći živog ako ga ne posluša. Onda mu je tužiočev sin uzeo telefon iz ruke i viknuo: 'Znaš li ti ko sam ja?!', dok je mene udarao u grudi i glavu. Meni je poručio da treba da budem srećan što je i on prisutan jer bi me Kaloštrović navodno odmah ubio", prepričao je tada Knežević.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.