Crna hronika

DEVOJČICI (11) TROJICA POKUŠALA DA SKINU DONJI VEŠ NA ADA HUJI: Maloletniku određen pritvor zbog pokušaja silovanja!

Autori Aleksandar Nastevski Edin Delibašić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu prethodno su podneli krivičnu prijavu protiv četrnaestogodišnjeg mladića zbog sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i silovanje.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Maloletniku (14) koji je u nedelju uhapšen i protiv kojeg je podneta krivična prijava pod sumnjom da je tog dana na Ada Huji u Beogradu počinio razbojništvo i seksualno napastvovao devojčicu od 11 godina, određen je pritvor do 30 dana.

Ukoliko se dokaže da je počinio delo seksualnog zlostavljanja, kako kaže advokat Željko Pavlović, s obzirom na to da se radi o mlađem maloletniku, on može da dobije samo vaspitnu meru, a najstroža je vaspitno popravni dom od 6 meseci do 4 godine.

Kako je u nedelju uveče saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, podneli su krivičnu prijavu protiv mladića (14), zbog sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i silovanje.

"Sumnja se da je on, oko 18 časova na keju na Adi Huji, uz pretnje, napao dve maloletne osobe ukrao im mobilni telefon i blutut zvučnik, nakon čega je, jednu od oštećenih, seksualno napastvovao. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom sudu", navdeno je tada u saopštenju MUP-a.

U Višem javnom tužilaštvu kažu da slučaj vodi Odeljenje za maloletnike i da je ovom maloletniku određen pritivor do 30 dana.

U ovom slučaju primenjuje se Zakon o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti malolenih lica. Advokat objašnjava da je u krivičnopravnom smislu dete do 14 godina i da ono ne može biti odgovorno.

"Maloletnik je od 14 do 18 godina, s tim da je mlađi maloletnik od 14 do 16 a stariji maloletnik od 16 do 18 godina. Ako je u pitanju mlađi maloletnik, kao što je ovde slučaj, ako se dokaže da je kriv, može mu se izreći samo vaspitna mera. Znači, nema maloletničkog zatvora, a kao najteža vaspitna mera je upućivanje u vaspitno popravni dom od 6 meseci do 4 godine", kaže Pavlović.

Devojčica u trenutku napada nije bila sama. Policiji je ovaj slučaj prijavilo troje dece od oko 10 godina. Oni su policiji, koja je brzo stigla na mesto događaja, ispričali da ih je napala grupa, koja im je otela novac i mobilne telefone.

Policija je devojčicu, navodno, našla kod mračne šljunkare, bez delova garderobe. Pronađena devojčica rekla je su je seksualno napali i ona je zajedno sa roditeljima prevezena u bolnicu na pregled.

U obližnjem naselju ubrzo je priveden Đ. M. (14) i Đ. S. (21), kod kojih je pronašla mobilni telefon i novac ukraden od napadnute devojčice.

Uhapšena Đ. S. policajcima je rekla da navodno nije videla da je devojčica silovana, ali je čula da su joj trojica skinula donji veš, probali da je siluju i primorali na oralni seks.

(Mondo/Telegraf)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.