Evo šta su izneli

DETALJI SASLUŠANJA VELJE NEVOLJE I MILJKOVIĆA: Otkriveno šta su rekli istražiteljima o njihovoj planiranoj likvidaciji!

Autor Aleksandar Nastevski

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) su ih sačekali na beogradskom aerodromu i priveli.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Veljko Belivuk i Marko Miljković na današnjem saslušanju u SBPOK tvrdili su da na njih nije spreman atentat u Crnoj Gori, iako su zvaničnici Podgorice potvrdili tu informaciju i u javnost izneli detalji pripreme njihove likvidacije.

Pripadnici SBPOK-a priveli su danas Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" po povratku iz Crne Gore.

Saslušanje u zgradi SBPOK-atrajalo je oko pet sati, a Belivuk i Miljković pušteni su oko 17.30.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Prema saznanjima iz izvora bliskog istrazi, srpska policija je dobila dojavu od crnogorskih kolega da su Belivuk i Miljković krišom pobegli iz Kotora, odnosno iz zgrade u kojoj živi Radoje Zvicer, navodni vođa "kavačkog klana", kod koga su boravili, i otišli na aerodrom.

Sa tim saznanjem, pripadnici SBPOK su ih sačekali u Beogradu i priveli.

Prema saznanjima, Belivuk i Miljković su tokom saslušanja tvrdili da nije bilo pokušaja njihove likvidacije u Crnoj Gori i da ona uopšte nije ni spremana i da su sve to saznali iz medija.

Međutim, crnogorska policija i tužilaštvo su danas na zvaničnoj konferenciji za medije saopštili detalje planova za ubistvo Belivuka, Miljkovića, ali i Slobodana Kašćelana, jednog od navodnih vođa "kavačkog klana".

Policija i tužilaštvo Crne Gore, između ostalog, obelodanili su da je za likvidaciju Velje Nevolje i Marka Miljkovića u Tivtu nuđeno između 700.000 i 1.300.000 evra, a za Kašćelana 500.000.

(Mondo/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.