Skandal!

UŽASAN NAPAD NA LEKARE U KOVID AMBULANTI U BEOGRADU: Mladić zaražen koronom nasrnuo na zaposlene zbog testa!

Autor Aleksandar Nastevski

Prava drama odigrala se u beogradskoj kovid ambulanti, kada je mladić zaražen koronom fizički napao zaposlene u toj ustanovi nezadovoljan jer mu je test na virus bio pozitivan.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Mladić zaražen korona virusom (22) izazvao je incident u kovid ambulanti u Mirijevu pošto je, saznavši da je pozitivan na kovid-19, urlao na zdravstvene radnike, a potom i fizički nasrnuo na doktorku.

Nemili događaj se desio u nedelju uveče kada je napadač zaposlenima u ovoj ustanovi pretio da će ih sačekati po završetku smene i ubiti.

Prema rečima sagovornika koji je upućen u sam događaj, razjareni pacijent je dan pre incidenta došao na lekarski pregled kada se i testirao na korona virus. Nakon što je dobio rezultate, vratio se u ambulantu tvrdeći da je test netačan.

"Mladić nije želeo da prihvati informaciju da je zaražen kovidom-19, pa je vikao, lupao kasete u kojima se čuvaju zdravstveni kartoni pacijenata", priča sagovornik.

Očevidac događaja kaže da je zaraženi pacijent vukao doktorku za skafander prilikom čega ga je pocepao, a potom ju je gurnuo na police sa kartonima i udarao u njih, te je uplašena žena prekrila lice rukama.

"U jednom trenutku pacijent je skinuo hiruršku masku i pretio svima da će nas pljunuti i zaraziti kovidom-19. Uopšte nas nije slušao, naše reči nisu dopirale do njega. Pokušali smo da ga smirimo, ali se momak okrenuo i ponovo počeo da vređa i preti", priča sagovornik.

Očevidac dalje objašnjava da je napadač zatvorio medicinsko osoblje u šalter salu, nakon čega je jedna od zdravstvenih radnica rekla napadaču da će pozvati policiju. Zaraženi muškarac je šutirao sve što mu se našlo pod nogama, a potom je izašao iz prostorije u hodnik preteći da niko neće izaći iz zgrade.

"Sestra koja je radila uzorkovanje krvi u laboratoriji izašla je u tom momentu, a kada joj je momak prišao, plačući ga je upitala 'šta smo ti mi krivi?', na šta je napadač počeo da se kune u krst kako će sve zaposlene sačekati ispred ustanove", navodi izvor.

Prema njegovim rečima, ovo nije prvi slučaj da se pacijent bahato ponaša prema medicinskom osoblju. Policija je na poziv zaposlenih iz kovid ambulante stigla u roku od nekoliko minuta.

Napadač se smirio dok su ga policijski službenici ispitivali, a potom je pušten napolje. Novinari su juče kontaktirali sa direktorkom Doma zdravlja Zvezdara, međutim, ostali su uskraćeni za njen komentar.

(Mondo/Objektiv)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.