Crna hronika

OVAKO JE IZGLEDALO HAPŠENJE VELJE NEVOLJE: Jedan od vođa beogradskog podzemlja pao u akciji policije! (VIDEO)

Autor Tamara Sekulović

Uhapšen je na Rudniku, a njegov saradnik u Beogradu.

Izvor: YouTube/screenshot/Nekabude Samozaovo

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja uhapšen je na Rudniku dok je išao da spaljuje automobile korišćene za izvršenje krivičnih dela.

Kako se saznaje, Velja Nevolja, inače nekadašnji vođa navijačke grupe "Janjičari", koja je bila paravan za brojna krivična dela, a sadašnji vođa navijačke grupe "Principi"i jedan od glavnih ljudi beogradskog podzemlja koji je usko sarađivao sa crnogorskim "kavačkim klanom", uhapšen je na Rudniku oko 5 sati jutros u velikoj akciji MUP i BIA.

Njegov najbliži saradnik Marko Miljković uhapšen je istovremeno, ali u Beogradu.

Kako je posle noćašnje akcije hapšenja u obraćanju javnosti naglasio ministar MUP Aleksandar Vulin, "bila je ovo neprospavana noć" u kojoj je privedeno 17 ljudi, a izvršeni su pretresi na čak 30 lokacija.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić rekao je da su ta hapšenja izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za orgnazovani kriminal, više organizacionih jedinica MUP i BIA.

U međuvremenu, žandarmerija je blokirala stadion Partizana, kao i Marakanu, gde su izvršili još hapšenja i pretresli prostorije navijača Partizana.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.