Crna hronika

PUCALI NA ADVOKATA USRED BEOGRADA, RANILI TELOHRANITELJA: Uhapšeni osumnjičeni za pokušaj ubistva u Resavskoj

Autor Tamara Sekulović

Policija je privela dva muškarca.

Izvor: Kurir/screenshot

Policija je danas uhapsila dva muškarca osumnjičena za pokušaj ubistva na advokata Marka Vujoševića i njegovog telohranitelja Stefan Š., 21. januara u Resavskoj ulici.

N. I. (40) tereti se da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, dok je N. T. (29) osumnjičen za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela, saopštio je MUP.

N. I. je pobegao automobilom u kojem ga je čekao osumnjičeni N. T.

Prilikom pretresa prostorija koje je koristio osumnjičeni N. I. pronađen je pištolj, kao i manja količina narkotika, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

N. T. se tereti i za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je, kako se sumnja, vozio automobil sa nepripadajućim tablicama.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Prema izjavama očevidaca u trenutku pucnjave u Resavskoj, napadač je ispalio 5 metaka ka advokatu, ali ga je njegov telohranitelj zaštitio i spasao mu život i tom prilikom ranjen.

Pucnjava se dogodila ispred kancelarije Vujoševića, a telohranitelj je teško ranjen i pretrpeo je ozbiljne povrede obe noge, jer su svi hici završili u donjim ekstremitetima.

Na osnovu tadašnjih prvih opisa svedoka, napadač je nosio tamnu jaknu, crne ili teget boje, i imao je naočare. Kada je stigao ispred zgrade gde je zapucao, ušao je u hol a pištolj izvadio iz jakne da bi potom sasuo 4-5 metaka u pravcu advokata i ranjenog mladića.

Posle pucnjave pobegao je u pravcu Crkve Svetog Marka - ispričali su očevici.

Ovo nije prvi put da je advokat Marko Vujošević napadnut, jer su na njega u januaru prošle godine nasrnula petorica mladića i lakše ga povredili.

"Parkirao sam auto, krenuo i nakon 20 metara metara se okrenuo jer sam zaboravio da zaključam. Tada sam video mladića kako se krije oko mojih kola. Vratio sam se i pitao ga u čemu je problem. Tada je došlo do koškanja", rekao je tada Vujošević za beogradske medije.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.