njegova da bude zadnja

MRAČNA PROŠLOST DŽONIJA SA VRAČARA, MLADOG NASLEDNIKA VELJE NEVOLJE: Vođa ekipe za odmazdu, trebalo da FINIŠIRA posao!

Autor Marija Ivetić

Vušovićeva grupa veoma brutalna i surova, Kavčani ih angažovali za odmazdu.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je nameravao da sa svojom grupom preuzme prljave poslove Velje Nevolje. Kako se nezvanično saznaje, upravo je mladi ogranak kavačkog klana sa navodno Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu, planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji.

Vušović je punio stupce crne hronike još davne 2010, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem zvanim "Sale Mutavi", koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva "kalašnjikova" u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

"Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje grupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloletni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva", saopštio je ranije MUP.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

"Kavački klan ima svoje ogranke u Beogradu. Nakon ubistva Stankovića, Belivuk, koji mu je bio najbolji prijatelj i najbliži saradnik, preuzeo je sve njegove poslove i postao jedan krak kavačkog klana u Srbiji, dok je drugi krak predvodio Vušović. Belivukova i Vušovićeva ekipa zapravo su radile za "kavčane", ali su i međusobno, navodno, bili u korektnim odnosima", objašnjava izvor.

Džoni se navodno trenutno nalazi u Španiji.

"Sumnja se da je i Vušević, kao i Belivuk, saradnik Radoja Zvicera, jednog od vođa kavačkog klana. Navodno, Zvicer je nakon pritvaranja Belivuka izgubio najvažnijeg i najjačeg beogradskog saradnika, ali ne i jedinog. Odmah je angažovao ekipu za odmazdu, i to ekipu s Vračara, kojom rukovodi Džoni", rekao je izvor za Ekspres.

Izvor otkriva i da je ekipa Džonija s Vračara veoma brutalna i surova, a sumnja se da su oni odgovorni i za postavljanje eksploziva pod automobil Lazara Vukićevića, navijača Crvene zvezde. Bomba postavljena pod njegov „porše“ eksplodirala je 2019. godine na Vračaru, a Vukićević je tada pukom srećom izbegao smrt. Navijač je nestao bez traga u oktobru prošle godine i sumnja se da više nije među živima.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/Kurir)