Crna hronika

PROZIVAO VELJU NEVOLJU DA JE OBIČAN KONOBAR PA MU ODSEKLI JEZIK? U kući smrti pronađena krv navijača Crvene zvezde!

Autor Edin Delibašić

Belivuk je navodno kao klinac radio u restoranu na stadionu FK Rad, čiji je navijač tada bio.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Tragovi krvi Lazara V. (31), navijača Crvene zvezde koji je misteriozno nestao sredinom oktobra prošle godine, pronađeni su u kući u Ritopeku, gde su pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, brutalno mučili i ubijali žrtve.

Među tragovima krvi koji su pronađeni na podovima, zidovima i nameštaju u kući, otkriven je i trag ovog navijača, koji je navodno bio blizak i škaljarskom klanu.

"Ime Lazara V. je među još deset osoba sa crnog spiska mladića, čiji se nestanak dovodi u vezu s Belivukovom grupom. Posle otkrivanja njegovog DNK u kući strave u okolini Beograda, nema sumnje da je i on žrtva ovog surovog klana", kaže sagovornik.

Prema operativnim podacima, sumnja se da su Lazaru V. pre likvidacije odsekli jezik.

"Navodno, jezik su mu odsekli, jer su čuli da je on po gradu pričao kako je Veljko Belivuk običan konobar i da neće on da radi ono što mu konobar naredi", kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da je Belivuk navodno kao klinac radio u restoranu na stadionu FK Rad, čiji je navijač tada bio.

Podsetimo, kriminalna grupa zvanično se sumnjiči za otmice i ubistva Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, ali su tokom istrage, koja i dalje traje, nađeni i dokazi za druge zločine.

Lazar V. je nestao sredinom oktobra prošle godine na Banovom brdu u Beogradu. Navodno, krenuo je na dogovoreni susret svojim blindiranim automobilom i tada mu se gubi svaki trag.

Njega su nepoznate osobe pokušale da ubiju 2019. godine na Vračaru u blizini kuće, kada mu je ispod automobila marke "porše" bilo postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva. Detonacija je bila izazvana daljinskim upravljačem.

Prvi nalazi istrage pokazali su da je sreća u nesreći bila ta što je "paklena naprava" nestručno postavljena, pa su izbegnute žrtve. Luksuzno vozilo bilo je parkirano ispred porodične kuće.

(MONDO/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.