Crna hronika

OTKRIVEN UZROK STRAVIČNE EKSPLOZIJE U CENTRU BEOGRADA: Dve osobe se nalaze u teškom stanju, oglasio se gradonačelnik!

Autor Aleksandar Nastevski

Nesreća se dogodila jutros oko 9 sati, a ovim povodom oglasio se i beogradski gradonačelnik Zoran Radojičić.

Eksplozija plinske boce u čika Ljubinoj
Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Dve osobe su u jako teškom stanju i nalaze se na odeljenju intenzivne nege, nakon eksplozije plinske boce koja se dogodila jutros u lokalu brze hrane u centru Beograda, rečeno je u Urgentnom centru. U pitanju su muškarac i žena, dok je ostalim povređenima dijagnostika još uvek u toku.

Uzrok današnje eksplozije u prodavnici brze hrane u Čika Ljubinoj ulici u centru Beograda bile su neispravne instalacije koje su dovele do eksplozije plinske boce, saopšteno je iz Uprave grada. Nesreća se dogodila jutros oko 9 sati.

U eksploziji je povređeno petoro ljudi, od kojih najteže žena zaposlena u restoranu brze hrane u kom je boca eksplodirala i jedan muškarac.

Kako se navodi u saopštenju, četiri ekipe vatrogasne službe bile su odmah na licu mesta i vatra je brzo ugašena. Brzo je intervenisala i Hitna pomoć, a povređeni su prevezeni u Urgentni centar Srbije. Na taj način, razmere ove nesreće nisu bile veće.

"Najvažnije je da je povređenima ukazana pravovremena i stručna pomoć i da je vatra brzo ugašena. Prema podacima koje sam dobio, brzom reakcijom Hitne pomoći povređeni su prevezeni u Urgentni centar Srbije", rekao je gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić i zahvalio se svim nadležnim službama na brzoj i stručnoj intervenciji.

(MONDO/Tanjug)