Crna hronika

VUČIĆ O EKSPLOZIJI U FABRICI "SLOBODA": Ima jedna čudna stvar, ispitaćemo sve

Autor Tamara Sekulović

U subotu oko 20 časova, u Čačku je odjeknula eksplozija iz fabrike koja je izazvala potom požar.

Izvor: Zoran Leposavić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na konferenciji za medije nakon svečane smotre povodom proslave Dana policije, i otkrio šta piše u prvom izveštaju u vezi sa eksplozijom u fabrici "Sloboda" u Čačku gde je povređeno troje radnika.

"Nadležni državni organi ispituju sve, sve je sad sigurno i obezbeđeno, ima jedna čudna stvar, u prvom izveštaju navodi se da je prostoriji u kojoj nije bilo strujnih instalacija došlo do eksplozije, ispitaćemo podrobno sve razloge mogućeg požara i eksplozije biće ispitano sve", rekao je predsednik

U Čačku je noć protekla bez novih detonacija, a pojedini meštani, koji su sinoć evakuisani, počeli su ovog jutra da se vraćaju u svoj dom.

Bespilotne letelice nadletale su krug fabrike pokušavajući da se identifikuju oštećenja na objektima u fabričkom krugu i potencijalna žarišta, a ulazak stručnih ekipa na teren predviđen je tek 24 časa nakon poslednje detonacije. Do detonacije je došlo sinoć oko 20 časova. Iznad kruga fabrike formirao se oblak dima u obliku pečurke, a detoncija se osetila i u centru grada.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas da je do eksplozije najverovatnije došlo u magacinu baruta.

Eksplozija u magacinu gotovih proizvoda fabrike "Sloboda" u Čačku već se dogodila 4. juna, ali nije bilo povređenih.

Pogledajte kako je bilo sinoć:

(Mondo)